MLADI LEVI 2010

Umetnost zgodbe

Človek se v sodobni družbi vedno težje znajde. Sooča se ne samo z ekonomsko, socialno in ekološko, temveč tudi s krizo vrednot in negotovostjo v iskanju smisla. Verjetno ravno gledališče ostaja tisti prostor, kjer se med ljudmi vedno znova in skorajda nehote stke sicer že dolgo pogrešani občutek skupnosti, pripadnosti in povezanosti.In prav festival Mladi levi je takšen poznopoletni čas, ko intenzivno vstopimo v prostor posebne pozornosti, odprtosti, ko povabimo drug drugega, da bi si pogledali pod površino in tam vstopili v stik z drugačno dušo, načinom mišljenja in drugo realnostjo. Na poseben način si postanemo blizu in povezani tudi z drugimi, še tako neobičajnimi.

Letošnji Mladi levi zopet prinašajo svež veter in zgodbe z raznih koncev sveta, z malo večjim poudarkom na daljni in nam manj znani Aziji. Pripovedovanje zgodb, osebnih, družinskih ali dokumentarnih, je pričevanje posameznikov, ki se soočajo s kompleksnostjo sodobnega časa in družbe. Vse te in druge zgodbe bomo prepletli v lokalni kontekst, kjer si prav tako počasi, a vztrajno prizadevamo prebuditi občutek skupnosti ter odgovornosti in povezanosti z lokalnim okoljem.

Dragi prijatelji, umetniki in ljubitelji Mladih levov, vabimo vas, da zopet skupaj praznujemo, pokukamo v Vrt mimo grede, predvsem pa uživamo v predstavah!

program festivala

FESTIVAL MLADI LEVI

Mednarodni festival Mladi levi je eden najvidnejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki  vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Festival je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju, radovedni publiki in družabnosti.

Mladi levi so pravo mesto srečanj in presenečenj, kjer tako domači kot tuji umetniki in gosti radi ostajajo ves čas festivala, uživajo v umetnosti in pretresajo ažurne umetniške ali družbene teme. Je prostor izmenjave in snovanja novih idej, prijateljstev in sodelovanj, ki mnogokrat presegajo lokalne koncepte in meje.


VSTOPNICE

Rezervacije vstopnic in informacije: +386 51 269 906, info@bunker.si

Vstopnice imajo simbolično ceno 1 evro.
Prostovoljne prispevke pa lahko donirate na vseh festivalskih prizoriščih.
Vstopnice prevzamete in plačate na blagajni, ki je odprta uro pred predstavo na kraju dogodka.