Rod Dickinson-CLOSED CIRCUIT (WHO, WHAT, WHERE, WHEN, WHY AND HOW #2)

Avtor Rod Dickinson je vizualni umetnik in predavatelj na oddelku za medije in kulturologijo na University of West England v Bristolu. V njegovem umetniškem delu ga zanimajo predvsem sistemi družbenega nadzora in načini, na katere na naše ravnanje vplivajo družbeni podsistemi odziva, torej mediji. Skozi natančno raziskavo preteklih dogodkov in sedanjih situacij avtor z neverjetno ostrino upodablja dogodke, ki so predstavljali specifične mehanizme socialnega nadzora.

Closed Circuit (Who, What, Where, When, Why and How #2) je zanimiva predstava v obliki novinarske konference, v kateri avtor raziskuje zgodovinsko formo in vlogo predsedniških govorov in koncepta sporočanja novinarjem. Novinarska konferenca je v svoji formi prirejena medijem – novice oziroma informacije so oblikovane tako, da ustrezajo televizijskemu ali časopisnemu formatu, zgodbe prilagojene v vsebini in dolžini…

Mediji dandanes pogosto določajo način, na katerega se bomo odzvali na, recimo, konflikte ali nesreče v družbi, medijska sporočila so pravzaprav tista, ki oblikujejo našo polično in družbeno realnost. Igralca kot snov uporabljata zgodovinske govore različnih politikov, od Miloševića do Regana, ki, pomešani in ponovno sestavljeni, tvorijo novo (smiselno) celoto.

Zasnova: Rod Dickinson v sodelovanju s Steve-om Rushtonom
Nastopajoča: Albert Welling, William Neenan
Maska: Vesna Mršič
Projekt podpirata Ministrstvo za kulturo RS in Oddelek za kulturo Mestne občine Ljubljana
Zahvale: Arts Council England, Smart Project Space
Produkcija: Aksioma – Institute for Contemporary Art, Ljubljana / www.aksioma.org
Koprodukcija: Zavod Bunker

30 minut

Predstava je v angleškem jeziku.

Datum

28. 08. 2010
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija