FESTIVAL MLADI LEVI

Mladi levi 2021

Festival Mladi levi najavljamo v času, ko po 7-mesečnem zaprtju prizorišča pokajo po šivih; premiere, festivali, ponovitve … Kako po 7 mesecih spet vzpostaviti stik z občinstvom, ki sega onkraj ekrana in kako v poplavi dogajanja najti svoje mesto? Verjamemo, da bodo Mladi levi uspeli nagovoriti ljudi in potrditi svoje mesto s formatom, ki prepleta umetnost in druženje; prepletenost četrtnega življenja z mednarodnimi tokovi in predvsem gradi na dolgotrajnih odnosih z umetniki in občinstvom – obenem pa že leta vzpostavlja diskurze, ki problemskih točk našega okolja in družbe ne obidejo, ne nagovarjajo konfrontacijsko, ampak so nekako del sveta – del odprtega dialoga o tem, kaj je pomembno, kako naprej in predvsem: kako se umetnost povezuje z vsemi ostalimi družbenimi podsistemi v ustvarjanju novega ali vzdrževanju tega, kar prepoznamo kot dobro in vredno.

Programske niti letošnjega festivala ne moremo vdeti v šivanko drugače kot skozi optiko sprememb ob pandemiji in sprememb, ki jih je pandemija samo katalizirala. Predstave in ostali projekti, ki jih bomo organizirali in gostili na festivalu, so deloma nastajale že v času pred korono, a jih bo gledanje »tu in zdaj« vsekakor postavilo v popolnoma nov kontekst, jim vtisnilo nove konotacije in jih dobesedno transformiralo v neke druge predstave; številne predstave pa so nastale že v času novega štetja, v času oteženih mednarodnih sodelovanj, dela v mehurčkih in v stiskajočih okoliščinah izolacij in zaprtij. Vse, kar bomo videli in doživeli na Mladih levih priča o vitalnosti umetnosti in o sposobnosti umetniškega polja, da je kljub (samo)izolaciji reaktivno in aktivno in o tem – da umetnost vsekakor ne spregovori sebi, ampak vedno išče poti … do ljudi!

Alma R. Selimović

Natančen program bo objavljen v prihodnjih tednih, sedanji nabor:
Tania El Khoury (Cultural Exchange Rate), Philippe Quesne (Farm Fatale), Maika (koncert), Matija Ferlin (Sad Sam Matthäus), Silke Huysmans & Hannes Dereere (Pleasant Island), Tomaž Grom (Na ta veseli dan kulture), Mart Kangro & Eero Eepner & Juhan Ulfsak (It stays as it is), Škart (Nepraktične žene), Lea Kukovičič (FORSALE: Ich kann nicht anders), Vito Weis (Slaba družba), Ine Ubben (My apartment), Filip Jovanovski (This building talks truly), Tin Grabner (Tihožitje), kolektiv Igralke & Tjaša Črnigoj (Bakice), God’s Entertainment (Europe to go), Ingrid Berger Myhre (Panflutes and Paperwork), Lirični utrinki (10. obletnica), Petra Veber (Zid) …

PROGRAM FESTIVALA - SE SESTAVLJA

PET. 20.8.

SOB. 21.8.

NED. 22.8.

PON. 23.8.

TOR. 24.8.

SRE. 25.8.

ČET. 26.8.

PET. 27.8.

SOB. 28.8.

NED. 29.8.

FESTIVAL MLADI LEVI

Mednarodni festival Mladi levi je eden najvidnejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki  vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Festival je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju, radovedni publiki in družabnosti.

Mladi levi so pravo mesto srečanj in presenečenj, kjer tako domači kot tuji umetniki in gosti radi ostajajo ves čas festivala, uživajo v umetnosti in pretresajo ažurne umetniške ali družbene teme. Je prostor izmenjave in snovanja novih idej, prijateljstev in sodelovanj, ki mnogokrat presegajo lokalne koncepte in meje.


VSTOPNICE

Rezervacije vstopnic in informacije: +386 51 269 906, info@bunker.si

Vstopnice imajo simbolično ceno 1 evro.
Prostovoljne prispevke pa lahko donirate na vseh festivalskih prizoriščih.
Vstopnice prevzamete in plačate na blagajni, ki je odprta uro pred predstavo na kraju dogodka.