MLADI LEVI 2022

19. – 27. avgust 2022

Stara mestna elektrarna & druge lokacije v Ljubljani

Festival Mladi levi 2022 nadaljuje z domačo in mednarodno sceno, s tradicijo in njeno posodobitvijo, prizemljenim in eksperimentalnim pristopom, ki ga je letos pripravila medgeneracijska kuratorska ekipa. Letošnji program je geografsko razpršen, z umetniki s Tajske (Wichaya Artamat), Čila (Ébana Garín, Luis Guenel), Mehike (Daniel Alberto Victoria), Srbije (Škart, Bojana Robinson), Hrvaške (Siniša Labrović), Italije (Alessandro Sciarroni), Nemčije (Julian Hetzel), Belgije (Dag Taeldeman & Andrew Van Ostade, Silke Huysmans & Hannes Dereere) in Slovenije (Katja Legin, Neja Tomšič, Tanja Radež & Nada Žgank, Petra Varl, Jaka Železnikar), vendar se vsi tematsko dotikajo krhkosti mej med fikcijo in realnostjo, med enkratnim srečanjem in skupnostjo, med umetniškimi praksami in zapuščinami.

Festival pa niso samo predstave, ampak tudi pogovori (Debatna kafana: O umetnosti in prihodnosti) in srečevališče mednarodnih mrež in projektov (Create to Connect -> Create to Impact, Stronger Peripheries: Southern Coalition). Festival zaokrožujejo delavnica snovalnega gledališča (vodi jo Sodja Lotker), delavnica za mlade kritiške pisce v sodelovanju z Radiom Študent in Gledališčem Ane Monro ter mednarodno srečanje in izmenjava praks mladih kuratork in kuratorjev iz Slovenije in Velike Britanije.

K sodelovanju na MLADIH LEVIH pa toplo vabimo tudi prostovoljce! Več informacij tukaj.

Jubilejni 25. festival Mladi levi bomo odprli s tradicionalno mladolevovsko zabavo na telovadišču ŠD Tabor. Veselimo se vaše družbe!

Več informacij o programu kmalu!

VSTOPNICE

Vstopnica za posamezen festivalski dogodek stane simbolični 1 €.

Rezervacije vstopnic in informacije: +386 51 269 906, info@bunker.si

Vstopnice prevzamete in plačate na blagajni, ki je odprta uro pred predstavo na kraju dogodka.

Za vse, ki imate možnost donirati več, bodo škatle za prostovoljne prispevke na vseh lokacijah. Vstopnico boste lahko plačali tudi z letošnjimi boni (BON21). Pripravili smo posebne vstopnice za 10 €, 20 €, 30 €, 40 € in 50 €. V tem primeru vas prosimo, da s seboj prinesete fotokopijo osebnega dokumenta (obe strani) in izpolnjen obrazec POTRDITEV UNOVČITVE BONA – BON21. Prostovoljne prispevke pa lahko donirate na vseh festivalskih prizoriščih.

PROGRAM FESTIVALA

PET. 19.8.

22.00 / ŠD Tabor
MAiKA
koncert

RAZPRODANO

SOB. 20.8.

21.00 / ŠD Tabor
Kontinuum
Benjamin Verdonck
predstava

NED. 21.8.

21.00 / ŠD Tabor
Kontinuum
Benjamin Verdonck
predstava

RAZPRODANO

PON. 22.8.

21.00 / ŠD Tabor
Menjalni tečaj kulture
Tania El Khoury
interaktivna performativna instalacija

TOR. 23.8.

20.00 / Novi AGRFT
Aškerčeva 5
Ostane, kot je
Mart Kangro, Eero Epner, Juhan Ulfsak
predstava

SRE. 24.8.

DANES NI FESTIVALSKIH DOGODKOV

ČET. 25.8.

12.00 / Miklošičev park
Na ta veseli dan kulture
Tomaž Grom
zvočna instalacija

PET. 26.8.

Ves dan / Miklošičev park
Omara
Siniša Labrović
performans v trajanju

SOB. 27.8.

Ves dan / Miklošičev park
Omara
Siniša Labrović
performans v trajanju

FESTIVAL MLADI LEVI

Mednarodni festival Mladi levi je eden najvidnejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki  vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Festival je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju, radovedni publiki in družabnosti.

Mladi levi so pravo mesto srečanj in presenečenj, kjer tako domači kot tuji umetniki in gosti radi ostajajo ves čas festivala, uživajo v umetnosti in pretresajo ažurne umetniške ali družbene teme. Je prostor izmenjave in snovanja novih idej, prijateljstev in sodelovanj, ki mnogokrat presegajo lokalne koncepte in meje.