MLADI LEVI 2006

Mladi levi se vračajo

Programi festivalov, gledališč morajo vedno znova preverjati svoje poslanstvo, če želijo biti v srži živega dogajanja. Veliko je bilo polemik okoli našega poskusa preobrazbe mednarodnega festivala v mednarodno sezono Mladih levov, a se je izkazalo, da kljub pridobitvi novih prostorov očitno za to še ni pravi čas. Za ambiciozen mednarodni program bi bilo potrebno mnogo več sredstev. Po drugi strani pa je konec avgusta preprosto zazevala neka praznina. Festival smo začeli pogrešati vsi: gledalci, umetniki, pisci, celo financerji, predvsem pa tudi mi sami.
In tako smo zopet tu v stari dobri festivalski obliki, ko se izteka poletje in naznanja nova sezona. Ko smo v pričakovanju srečanja z novimi trendi v svetu scenskih umetnosti, novimi odkritji, morda starimi znanci, a si hkrati obetamo novih prijateljstev.

In verjemite, da se tega najbolj vznemirjeno veselimo mi sami, tako, kot da je prvič. Vabimo vas, da to vznemirjenje delite z nami in da se z nami predate praznovanju umetnosti.

program festivala

FESTIVAL MLADI LEVI

Mednarodni festival Mladi levi je eden najvidnejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki  vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Festival je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju, radovedni publiki in družabnosti.

Mladi levi so pravo mesto srečanj in presenečenj, kjer tako domači kot tuji umetniki in gosti radi ostajajo ves čas festivala, uživajo v umetnosti in pretresajo ažurne umetniške ali družbene teme. Je prostor izmenjave in snovanja novih idej, prijateljstev in sodelovanj, ki mnogokrat presegajo lokalne koncepte in meje.


VSTOPNICE

Rezervacije vstopnic in informacije: +386 51 269 906, info@bunker.si

Vstopnice imajo simbolično ceno 1 evro.
Prostovoljne prispevke pa lahko donirate na vseh festivalskih prizoriščih.
Vstopnice prevzamete in plačate na blagajni, ki je odprta uro pred predstavo na kraju dogodka.