MLADI LEVI 2009

Dragi ljubitelji Mladih levov,
dragi umetniki in gostje,

ko se takole vsako leto konec avgusta bliža festival Mladi levi, se ga vsakič znova veselimo z istim vznemirjenjem in pričakovanjem, a zdi se, da smo letos na program še posebej ponosni. Uspelo nam je najti nekakšno pravo ravnotežje med stalnicami evropskih festivalov in vzhajajočimi zvezdami ter hkrati pustiti odprto okno za mlade upe in presenečenja. Letošnji festival ostaja multidisciplinaren, saj so meje med žanri vedno bolj zabrisane, a kljub temu je težišče bolj kot prejšnja leta na gledališču, ki je v zadnjih letih našlo nov zagon, kot da bi se hotelo vrniti k svoji esenci – igralcu.
V ospredju je stiska posameznika, ki se vsak na svoj način spopada z eno največjih socialnih kriz sodobnega sveta. V svetu, kjer so meje, od koder lahko hitro zdrsneš onkraj roba družbe, zelo tanke, je ta posameznik včasih hudo obupan in osamljen. A kljub kaotični in ne preveč obetavni prihodnosti vedno znova najde nek nov smisel, veselje, ponos in dostojanstvo. In celo smisel za humor.

Ker verjamemo, da imata umetnost in kultura v času globalnih kriz – in vsekakor lahko govorimo vsaj o finančni, ekološki in socialni – še posebno vlogo, smo si zadali eksperimentirati tudi s samo formo. V festivalsko dogajanje želimo vključiti celotno širšo sosesko v upanju, da nekoč preraste v pravo umetniško četrt, kjer je še možno oživiti občutek skupnosti, solidarnosti in ustvarjalnosti.

Vabljeni vsi!

PROGRAM FESTIVALA

FESTIVAL MLADI LEVI

Mednarodni festival Mladi levi je eden najvidnejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki  vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Festival je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju, radovedni publiki in družabnosti.

Mladi levi so pravo mesto srečanj in presenečenj, kjer tako domači kot tuji umetniki in gosti radi ostajajo ves čas festivala, uživajo v umetnosti in pretresajo ažurne umetniške ali družbene teme. Je prostor izmenjave in snovanja novih idej, prijateljstev in sodelovanj, ki mnogokrat presegajo lokalne koncepte in meje.


VSTOPNICE

Rezervacije vstopnic in informacije: +386 51 269 906, info@bunker.si

Vstopnice imajo simbolično ceno 1 evro.
Prostovoljne prispevke pa lahko donirate na vseh festivalskih prizoriščih.
Vstopnice prevzamete in plačate na blagajni, ki je odprta uro pred predstavo na kraju dogodka.