Ivana Müller: WHILE WE WERE HOLDING IT TOGETHER

Oda domišljiji
Ivana Müller, hrvaška koreografinja in performerka, ki živi v Amsterdamu, je slovenskemu občinstvu že dobro znana. V Ljubljani je doslej gostovala z več predstavami, med drugimi je bila pred leti tudi gostja Mladih levov s predstavo How Heavy Are My Thoughts. Ivana Müller se razvija v eno najzanimivejših umetniških imen na evropski plesni sceni, v njenih predstavah pa lahko vedno znova sledimo svežim povezavam med izvirno uporabo gledališko-plesnih sredstev, izjemnim občutkom za različne narativnosti in daljnosežnimi, pretanjenimi idejami. Predstava While We Were Holding It Together pomeni nekakšen preobrat v umetniškem opusu zanimivih in samosvojih predstav Ivane Müller. V njej se avtorica poigra s konceptoma telesa in misli ter s povezavo med njima. Predstava je oda človeški domišljiji, ob njenem spremljanju nezavedno postanemo pozorni opazovalci in aktivni tkalci pomenov in zgodb. Je kot zabavna gledališka križanka, v kateri po zadanih geslih prazna polja izpolnjujemo gledalci sami.Pomeni, ki si jih slikamo, se kopičijo in sestavljajo široko in presenetljivo pokrajino, po kateri drsimo skupaj s petimi protagonisti. »Predstavljam si, da snemamo reklamo za jogurt nekje v Alpah in v ozadju se sliši jodlanje … In jaz si predstavljam, da smo z družino na izletu v gozdu in ravno pričenja rahlo snežiti …« Za zgodbo ni potrebno veliko, le nekaj besed in že smo v drugem svetu. Kar se na začetku zdi kot naključen nabor idej, skozi predstavo postane nepričakovana in kompleksna celota.

Koncept in koreografija: Ivana Müller
Besedilo: Ivana Müller, Bill Aitchison, Katja Dreyer, Pere Faura, Karen Røise Kielland, Stefan Rokebrand, Jefta van Dinther
Izvajalci: Katja Dreyer, Pere Faura, Karen Røise Kielland, Jobst Schnibbe, Jefta van Dinther
Umetniško svetovanje: Bill Aitchison
Oblikovanje zvoka: Steve Heather
Oblikovanje svetlobe in tehnični vodja: Martin Kaffarnik
Produkcija: LISA
Koprodukcija: Sophiensaele Berlin, Productiehuis Rotterdam (Rotterdamse Schouwburg), Dubbelspel (30CC and STUK Kunstencentrum Leuven)

65 minut

Predstava je v angleškem jeziku.

Datum

28. 08. 2009
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija