MLADI LEVI 2019

PROSTORI SVOBODE IN ČUSTVENI MATERIALIZEM

Gledališče je verjetno ena izmed najbolj stvarnih oblik umetnosti, saj je v svoji fizični prisotnosti skorajda otipljivo, vedno se dogaja tu, pred nami, v času in prostoru, ki si ga neizogibno delimo. Je morda ravno zato to tudi najkrajša pot do našega uma in čustev? Če drži, da odnos družbe do stvarnosti, predmetov, podob, zvokov, produktov in dogodkov odraža stanje v družbi, se zdi, da so ravno ti odnosi v osrčju letošnjega festivala.

Skozi festivalsko prizmo čustvenega materializma, kot nekakšnega namišljenega skupnega imenovalca predstav, se bodo razvrstile umetnice in umetniki, ki vsak na svoj način posegajo, pričajo ali vzpostavljajo stališče do teh odnosov. S praskanjem po površini stvari, kot so stare maske, kamni, arhivi, zapiski, stroji, roboti, orodje, vsakdanji kuhinjski ali tehnološki pripomočki, umetniški artefakti, trupla, hrana ali sama narava, bomo odstirali plasti razčustvovanega sveta. Nevenka Koprivšek, direktorica

Letošnji festival bo združil umetnike, mislece in občinstvo v 8 dneh vznemirljivih skupnih raziskovanj pod površjem, prehajanjem skozi različne plasti stvari in njihovih odnosov do družbe danes.

Del festivalskega programa se poigrava s temo čustvenega materializma, ki jo bomo tudi teoretsko razgrnili na Mednarodnem poletnem forumu trans-making v okviru festivala.

Vabimo vas, da teh osem dni preživite z nami!

PROGRAM FESTIVALA

FESTIVAL MLADI LEVI

Mednarodni festival Mladi levi je eden najvidnejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki  vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Festival je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju, radovedni publiki in družabnosti.

Mladi levi so pravo mesto srečanj in presenečenj, kjer tako domači kot tuji umetniki in gosti radi ostajajo ves čas festivala, uživajo v umetnosti in pretresajo ažurne umetniške ali družbene teme. Je prostor izmenjave in snovanja novih idej, prijateljstev in sodelovanj, ki mnogokrat presegajo lokalne koncepte in meje.


VSTOPNICE

Rezervacije vstopnic in informacije: +386 51 269 906, info@bunker.si

Vstopnice imajo simbolično ceno 1 evro.
Prostovoljne prispevke pa lahko donirate na vseh festivalskih prizoriščih.
Vstopnice prevzamete in plačate na blagajni, ki je odprta uro pred predstavo na kraju dogodka.