MLADI LEVI 2013

Pozdravljeni!

Za nami je dramatično leto, ki ga je bilo mogoče slutiti že na zadnjem festivalu, saj je bil ta izjemno angažiran in politično obarvan. Skušal je ujeti odpor proti obstoječim neravnovesjem v družbi, tako ekonomskim kot socialnim; kot nekakšen poklon delavstvu in vstaja nemirov. Slednji še vedno prežemajo širni svet, a zdi se, kot da smo se zdaj znašli ujeti v negotovem zatišju in nezaupanju v prihodnost. V nekakšnem vmesnem prostoru, kjer se skušamo redefinirati skozi prelivanje identitet, iskanje novih izhodišč in zavezništev.

Letošnji program odseva prav to: zavedanje, da preprostih rešitev ni, a da je pomembno, da jih iščemo skupaj. Da ustvarjamo prostore, ki opogumljajo to poroznost, soočanja, preigravanja, ne samo v prehajanju žanrov, temveč tudi vztrajnem brisanju mej med akterji in občinstvom. Zanimajo nas vsi tisti vmesni prostori, kjer lahko na primer glasba v različnih oblikah komunicira z drugimi žanri, raziskuje, nas prežema, se igra.

Nevenka Koprivšek

Prostori, kjer se ples spogleduje s svetlobo, kjer naturščiki zamenjujejo vloge z igralci, kjer umetnost ustvarja prav tisto neravnovesje, ki je nujno za vzpostavljanje novega ravnovesja in ekologije odnosov. Vabljeni, da se nam pridružite nekje vmes in da skupaj zatresemo svet!

program festivala

FESTIVAL MLADI LEVI

Mednarodni festival Mladi levi je eden najvidnejših letnih dogodkov zavoda Bunker, ki  vsak konec poletja v Ljubljano pripelje najaktualnejše odrske ustvarjalce z vseh koncev sveta. Zaznamuje ga zahteven umetniški profil sodobnega progresivnega gledališča, še posebno pa je znan po odkrivanju novih talentov. Festival je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju, radovedni publiki in družabnosti.

Mladi levi so pravo mesto srečanj in presenečenj, kjer tako domači kot tuji umetniki in gosti radi ostajajo ves čas festivala, uživajo v umetnosti in pretresajo ažurne umetniške ali družbene teme. Je prostor izmenjave in snovanja novih idej, prijateljstev in sodelovanj, ki mnogokrat presegajo lokalne koncepte in meje.


VSTOPNICE

Rezervacije vstopnic in informacije: +386 51 269 906, info@bunker.si

Vstopnice imajo simbolično ceno 1 evro.
Prostovoljne prispevke pa lahko donirate na vseh festivalskih prizoriščih.
Vstopnice prevzamete in plačate na blagajni, ki je odprta uro pred predstavo na kraju dogodka.