Nacera Belaza: Le Cri

petek, 30. avgust, ob 20.00
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Pokrajina giba
Alžirsko-francoska koreografinja in plesalka Nacera Belaza se po nekaj letih znova vrača na Mlade leve, k občinstvu, ki se je vedno zaljubljalo v njene predstave. V duetu Le Cri (Krik) ostaja zvesta svoji minimalistični poetiki, ki nekje med gibom in mirovanjem, tišino ter zvokom, svetlobo in temo ustvarja čudežno meditativno moč, ki hipnotično vpliva na gledalca. Koreografinja, ki v svojih predstavah največkrat nastopa s svojo sestro Dalilo, je zapisala, da bi ta predstava morala biti prva, gibanje v njej iz intime priplava na površje, vse dokler ne izgine. To je pot vsake njene koreografije, morda pa se v tej zgodba ne razvija, miruje, se vrača na izhodišče in se konča s krikom. Pred nami na odru se v izjemno natančnem ritmu razvija senzibilna pokrajina transa in spominov, v kateri čas in prostor sobivata v skorajda znanstveni natančnosti.

Koreografija: Nacera Belaza
Izvedba: Nacera Belaza, Dalila Belaza
Oblikovanje svetlobe: Éric Soyer
Vodenje luči: Christophe Renaud
Oblikovanje zvoka in videa: Nacera Belaza
Koprodukcija: Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis, Le Forum – scène conventionnée de Blanc-Mesnil, AARC (Agence Algérienne pour le Rayonnement Culturel – Ministère algérien de la culture), Ambassade de France en Algérie, Centre de développement chorégraphique / Biennale nationale de danse du Val-de-Marne (studio), Centre chorégraphique national de Caen – Basse-Normandie (studio), Centre chorégraphique national de Créteil – Val-de-Marne (studio)
Posoja vadbenega studia: Centre national de la danse – Pantin, EMA (Ecoles Municipales Artistiques de Vitry-sur-Seine), Cité internationale des arts
S podporo: DRAC Ile-de-France, Région Ile-de-France, Conseil général de la Seine-Saint-Denis, Association Beaumarchais, Culturesfrance / Ministère des affaires étrangères and ONDA (support for touring).

Foto: Laurent Philippe

50 minut

Datum

30. 08. 2013
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija