Tatjana Tolstaja, Alvis Hermanis: SONJA

Očarljiva melanholija
Predstava Sonja je nastala po kratki zgodbi prefinjene ruske pisateljice Tatjane Tolstaje. Skozi edinstven umetniški jezik latvijskega režiserja mlajše generacije Alvisa Hermanisa je Sonja postala ena od pravih evropskih gledaliških uspešnic zadnjih let. Hermanis, ki z vsako novo predstavo izumlja povsem sveže režijske prijeme in gledališke formate, je prav s to predstavo prodrl na tako rekoč vse pomembne evropske festivale.
Sonja je nežna in melanholična predstava o osamljeni gospe poznih srednjih let, ki živi na robu beckettovskega univerzuma. Subtilnost, s katero Hermanis predstavlja lik osamljene gospodinje, pušča ravno dovolj prostora obilici pretanjenega humorja, ki zaveje skozi njeno vsakdanjo in osamljeno kuhinjsko rutino. V stanovanju iz petdesetih let 20. stoletja vse poteka v počasnem, ustaljenem ritmu, dokler gospa Sonja nekega dne ne prejme ljubezenskega pisma in njen urejeni svet se postavi na glavo … Le kdo ji ga je poslal?
Sonjo, ki je latvijskega režiserja Alvisa Hermanisa izstrelila na evropski gledališki zemljevid, mnogi gledalci in kritiki uvrščajo v svoj ožji izbor antologijskih predstav.

Igrajo: Gundars Āboliņš, Jevgeņijs Isajevs
Režija: Alvis Hermanis
Scenografija in kostumografija: Kristīne Jurjāne
Oblikovalec zvoka: Andris Jarāns
Oblikovanje svetlobe: Krišjānis Strazdīts
Tehnični direktor: Linda Zahārova
Prevod: Miha Javornik
Nadnapisi: Jera Petriček

100 minutes

Predstava je v ruskem jeziku s slovenskimi nadnapisi.

Datum

24. 08. 2009
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija