Jérôme Bel: PICHET KLUNCHUN AND MYSELF

Duet o plesu
Francoski koreograf in plesalec Jerome Bel, ki že nekaj let velja za enega najuspešnejših in silovitih sodobnih ustvarjalcev v Evropi, je pred leti na Mladih levih že gostil s svojo kontraverzno predstavo The Show Must Go On.
Tokrat se predstavlja z izjemnim duetom, ki ga je ustvaril skupaj s tajskim tradicionalnim plesalcem Pichetom Klunchunom. Predstava, v kateri se dva plesalca iz popolnoma različnih svetov v izčiščeni formi Platonovih dialogov, pogovarjata o plesu, mirovanju na odru, goloti, religiji, strahovih, tradiciji in koreografiji, je polna zgodbarstva, inteligence, humorja in lepote. Bel in Klunchun soočita znak in gib, pripoved in abstrakcijo, sodobni ples in tisoč let staro tradicijo, ki temelji na natančno kodificiranih pravilih in v kateri, kot pove in pokaže Klunchun, vedno nastopajo le štirje liki – moški, ženska, demon in opica, ki pa na odru nikoli ne umrejo, saj to prinaša nesrečo.

Koncept: Jérôme Bel
Performerja: Pichet Klunchun & Jérôme Bel
Naročilo: Tang Fu Kuen za the Bangkok Fringe Festival
Koprodukcija: Bangkok Fringe Festival – SACD, Festival Montpellier Danse 2005, R.B. Jérôme Bel (Paris)
S pomočjo: AFAA, French Alliance of Bangkok, Cultural Service of the French Embassy in Bangkok, “The Flying Circus Project” in Singapore
Menedžer: Sandro Grando

predstava je v angleščini

105 minut

Datum

23. 08. 2006
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija