Heather Ackroyd / Dan Harvey: ON THE FIELD

Heather Ackroyd in Dan Harvey sta javnosti poznana predvsem kot ustvarjalca svojevrstnih biokemičnih živih fotografij, svoja dela pa sta v preteklosti razstavljala v muzejih in galerijah sodobne umetnosti po svetu ter jih obenem tudi umeščala v različne kontekste izven razstavnega prostora.

Foto material se zanju nahaja v igri narave – v tisočih travnih bilk, ki rastejo pod nadzorovano lučjo in tako ustvarjajo površino z izredno odzivnostjo na svetlobo. Takšna površina pa jima omogoča uspešen lov za prelepimi in obenem tudi strašljivimi podobami, ki vznikajo med zelenkasto-rumenimi odtenki.

Umetnost porojena iz sodelovanja Heather Ackroyd in Dana Harveya se eksplicitno navezuje na urbane politične ekologije ter ob tem postavlja v središče začasnost procesov rasti in spremembe na eni strani ter območja arhitekturnega in ekološkega pomena na drugi.

Projekt On the Field sledi procesom vzklitja in rasti ter za svojo referenco uporablja prostor, ki je v preteklosti nosil ime Na travniku, dandanes pa je del ploščadi, ki jo obkrožajo prenovljeni prostori Slovenskega etnografskega muzeja, Narodnega muzeja Slovenije in Muzeja sodobne umetnosti na Metelkovi ulici v Ljubljani. Sredi te ploščadi je bil projekt On the Field tudi predstavljen.

Koncept in izvedba: Ackroyd & Harvey (Heather Ackroyd & Dan Harvey sta pridružena umetnika londonskega Artsadmina.)
Travno seme je prispevalo podjetje British Seed Houses.
Razstava na festivalu Mladi levi je v okviru mreže Imagine 2020: Arts and Climate Change.

Datum

20. 08. 2010
Expired!

Lokacija

Ploščad SEM
Kategorija