De Utvalgte- SKUGGAR

Norveška gledališka skupina De Utvalgte se vrača na festival Mladi levi s poetično predstavo Skuggar, sence. Temelji na besedilu enega najzanimivejših norveških sodobnih dramatikov, Jona Fosseja, čigar dela je kolektiv De Utvalgte v preteklosti uprizarjal že večkrat.

Skuggar je enigmatična in presenetljiva predstava o spominih ljudi, ki so skupaj preživeli vse svoje življenje. V magično nedoločljivem prostoru predstave se srečajo resnični starejši ljudje sedanjosti in projekcije otroških obrazov, ki pričajo o nečem, kar je minilo. Otroci, reminiscence preteklosti, se skozi nežno prepletene dialoge spominjajo skupnega življenja in zgodb, ki jih povezujejo.

Predstava Skuggar se odvija v negibnem trenutku časa, nekje med sedanjostjo in preteklostjo, v zrcalnem pogledu nazaj… Najgloblje resnice življenja pripovedujejo otroci. Zgodbe začarajo in se zalezejo pod kožo, opominjajoč gledalca na lastna, najbolj intimna občutja, na svoje, morda že pokopane spomine. Kdo smo? Kakšne sledi puščamo v življenjih drugih ljudi?

Video

Režija: Kari Holtan
Oblikovanje fotografije in videa: Boya Bøckman
Producent in dramaturg: Anne Holtan
Sodelujoči pri konceptualni zasnovi: Torbjørn Davidsen
Avtorska glaba: 3 Øre
Maska: Carle Lange
Glasbeni producent: John Birger Wormdahl
Inštruktorja govora: Kari Holtan, Jørgen Langhelle
Lučna podoba: Jean Vincent Kerebel
Igralci: Leo Holtan Bøckman, Iben Ossavy Kolbenstvedt, Fabian Sæthre, Synne Flikke, Ronja Maria Rodrigues in Lois Mathias Williams
Igralci na odru: Eva Bøe Moen, Hans Wedvik, Kari Vik Knutsen in Stein Davidsen
Soprodukcija: Black Box Teater
Ob podpori: The Norwegian Arts Council, Independent Performing Arts Norway,Norwegian Ministry of Foreign Affairs

65 minut
Predstava je v norveškem jeziku z angleškimi podnapisi.

Datum

24. 08. 2010
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija