Sanja Mitrović – WILL YOU EVER BE HAPPY AGAIN?

Sanja Mitrović je mlada avtorica in performerka, rojena v Srbiji, zdaj pa živi in dela predvsem na Nizozemskem, med drugim tudi kot mentorica na amsterdamski Theaterschool, na oddelku za Mime. Že dvakrat je bila nominirana za nizozemsko gledališko nagrado, enkrat za najboljšega mladega režiserja in drugič za Mime Prize, njen zanimivi opus predstav pa skokovito narašča.

Avtorica v svojih predstavah pogosto daje prostor srečanju med različnimi kulturami in jeziki, vedno bolj pa jo zanima tudi odnos med resničnostjo in fikcijo v odrski situaciji.

Predstava Will You Ever be Happy Again? je preplet osebnih zgodb srbske performerke in nemškega plesalca Jochena Stechmanna. Občinstvo popeljeta s seboj skozi njuno otroštvo, skozi pripoved o preteklosti njunih narodov, skozi zgodbe o herojih in zlikovcih, zgodbe o partizanih, Nemcih, Titu, pionirjih, arijski rasi in vojni … Kamero na odru uporabljata kot mikroskop, s katerim raziskujeta lastni identiteti, zgodovina njunih dežel pa je na velikem projekcijskem platnu vzpostavljena kot imperativ, v katerega senci se igralca igrata kot dva naivna otroka. Kako močno posameznikove odločitve definirata narodnostna zgodovina in identiteta in koliko so plod lastnih karakternih potez?

Zasnova in režija: Sanja Mitrović
Nastopajoča: Sanja Mitrović, Jochen Stechmann
Tekst: Sanja Mitrović, Jochen Stechmann
Dramaturgija: Felix Ritter
Oblikovanje svetlobe: Erik Gramberg
Zvočna podoba: Vladimir Rakić
Kostumografija: Dejan Došljak
Umetniški svetovalec: Vladimir Tupanjac
Fotografija: Srdjan Veljović, Irfan Redžović, Sjoerd Kelderman
Soprodukcija: Centar za kulturnu dekontaminaciju, Belgrade, hetveem Theater, Amsterdam and Stand Up Tall Productions, Amsterdam, 2008
Ob podpori: BITEF festival Belgrade and Pact Zollverein, Essen

65 minut

Datum

29. 08. 2010
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija