Mathurin Bolze / Hedi Thabet-ALI

Francoski umetnik cirkusa, akrobat zraka in plesalec Mathurin Bolze nas je na Mladih levih že pred dvema letoma s predstavo Les Fenetres tako začaral, da nam je zastajal dih. Virtuoznosti navkljub se Mathurin nikoli ne baha s svojo veščino. Dokazuje le, da zanj zakoni in meje gravitacije ne obstajajo in da jih je nujno vedno znova izzivati.

Tokrat se Mathurin Bolze vrača z mladostnim prijateljem Hedijem Thabetom, prav tako cirkuškim akrobatom, v duetu ALI. Dve telesi, na meji nemogočega, se prepletata, razhajata, podvojita, odsevata drug v drugem, postaneta eno bitje. In zopet nam zastaja dih… In nič ni več jasno, kje se eno začne in drugo konča, čigava je glava, noga in od kod izhaja gib. Ko se soočamo s strahovi, naenkrat ugotovimo, da je tudi handikap lahko samo razlog in dokaz več, da smo tu, živi in zdravi samo toliko, kolikor sta naše telo in duh sposobna in željna ponovnega zagona. ALI je slavospev moči in prijateljstvu, milini in predvsem življenju.

Nastopata: Mathurin Bolze, Hedi Thabet
Režija: Jérôme Fevre, Ana Samoilovich
Producenta: Jule Grange, Colin Diederichs
Produkcija : Compagnie les mains les pieds et la tête aussi
S pomočjo: La Brèche – centre des arts du cirque de Basse Normandie (Cherbourg), Le Studio Lucien (Lyon), Les Nouvelles Subsistances (Lyon)
Compagnie MPTA so podprli: DRAC, Règion Rhône Alpes, Ville de Lyon, Cultures France

25 minut

Datum

29. 08. 2010
Expired!

Lokacija

Plesni teater
Prijateljeva ulica 2, 1000 Ljubljana
Kategorija