Pichet Klunchun- I AM A DEMON

Khon je oblika klasičnega tajskega plesa v maskah s štirimi osrednjimi tipi karakterjev – phra (moški), nang (ženska), yak (hudič) in ling (opica).

Pichet Klunchun se je od svojega 16. leta starosti učil prvin tajskega plesa, še prav posebej pa karakteristik plesnega lika yak (hudič) pri enem najbolj priznanih tajskih khon mojstrov, Chaiyotu Khummaneeju. Klunchun pa je tudi priznani plesalec sodobnega plesa in v svojih delih pogosto združuje elemente tradicionalne umetnosti, s katero je rasel, in subtilnost sodobnih plesnih praks, ki mu daje priložnost refleksije in drugačnega pogleda na klasične tajske umetniške prvine.

Predstava I am a Demon je poklon Klunchunovemu pokojnemu učitelju tajskega plesa, je zgodba o odnosu med učencem in učiteljem ter o predaji modrosti in znanja iz ene generacije v drugo.
V predstavi Pichet Klunchun osvetljuje bistvo delikatnega in dramatičnega khona skozi umetniško razčlenitev različnih podmen hudičevega lika in poglobljeno razlago pomenov, ki se skrivajo za njegovimi značilnimi natančnimi gibi. Ljubezen, s katero avtor prikazuje in opisuje tradicionalni ples, daje slutiti globoko spoštovanje do lastne kulture in tradicije ter hkrati izkazuje željo po njenem globljem razumevanju in prikazu njene enkratnosti tudi sodobnemu občinstvu drugih kulturnih okolij.

Plesalec, koreograf: Pichet Klunchun
Video montaža: Puttpong Wongsawang
Prevajalec: Associate Professor Pornrat Damrhung
Video posnetek intervjuja: TheatreWorks Singapore

50 minut
Predstava je v angleškem jeziku.

Cena vstopnic: 10 € (7 €- dijaki, študenti, upokojenci)
Vstopnice so na voljo eno uro pred predstavo na kraju dogodka.

Datum

28. 08. 2010
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija