ZBOR ZA PUBLIKO #6

pogovori skozi leto 2018​

Šesto sezono zapored štirje partnerji z ljubljanske neodvisne scene – zavod Bunker, zavod Maska, Via Negativa in društvo Mesto žensk, pripravljamo pogovore o predstavah sodobne neodvisne scenske produkcije. Odziv publike je za nas, ustvarjalce in producente, izjemno pomemben. Zbor za publiko je serija javnih pogovorov, na katerih se ustvarjalci skupaj z gledalci sodobnih scenskih umetnosti sprašujemo zakaj nas gledati. Zbor želi povezati ustvarjalce ljubljanske neodvisne scene v najelementarnejšem skupnem imenovalcu, ki konstituira smisel našega početja – to je gledalec. Na vsakem zboru se bomo pogovarjali o aktualnih uprizoritvah na ljubljanski sodobni uprizoritveni sceni in to z namenom, da ustvarimo prostor reflektirane diskusije in dialoga o tem, kar smo gledali, kako smo gledali in kaj smo videli. Vzpostaviti želimo odprt pretok gledalskih izkušenj, mnenj, refleksij in pričakovanj.

Zbori za publiko v letu 2018

1. Zbor za publiko v letu 2018: 13. januarja ob 20.00 po predstavi Marka Bulca: PRVA ALTRUISTIČNA PREDSTAVA v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

Video – pogovor z avtorjem Markom Bulcem po Zboru za publiko:

Play Video

2. Zbor za publiko v letu 2018: 21. marca ob 20.00 po predstavi Vie Negative: 365PADCEV v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

Video – pogovor z režiserjem Bojanom Jablanovcem po Zboru za publiko:

Play Video

3. Zbor za publiko v letu 2018: 18. april ob 20.00 po predstavi Kolektiva Nove pošte: 6 v Novi pošti.

4. Zbor za publiko v letu 2018: 7. september po predstavi Beton Ltd.: GROSSE ERWARTUNGEN/VELIKA PRIČAKOVANJA v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana.

5. Zbor za publiko v letu 2018: 19. oktober po predstavi Kolektiva Nove pošte: S*S v Novi pošti.

6. Zbor za publiko v letu 2018: 20. november po predstavi Via Negativa: SORRY v Centru kulture Španski borci.

7. Zbor za publiko v letu 2018: 10. december po predstavi Nataša Živković: SINE, v Stari mestni elektrarni.

8. Zbor za publiko v letu 2018: 10. december po predstavi Lana Zdravković / Kitch: No. 1 v Stari mestni elektrarni.

Zborovanja moderirata igralka, avtorica in gledalka Katarina Stegnar ali teoretičarka in piska Alja Lobnik, pogovarjamo pa se gledalci.

Organizacija: Bunker, Via NegativaMaska in Mesto žensk.

Vabljeni!

Poišči nas na Facebooku!