IMAGINE 2020 (2.0)

Projekt Imagine 2020: Arts and Climate Change je združil prizorišča in festivale uprizoritvene umetnosti po Evropi, s ciljem podpreti umetniška dela, ki se dotikajo vzrokov in posledic klimatskih sprememb ter s tem dvigniti osveščanje med umetniško srenjo in občinstvom, vzpodbuditi mobilnost umetnikov, spremeniti produkcijske prakse ter izzvati spremembe znotraj kulturnega sektorja in širše. V okviru projekta smo raziskali nove načine produkcije in predstavljana umetniških del z minimalnim vplivom na okolje. Ob tem smo svoje izkušnje in dognanja delili med partnerskimi organizacijami in umetniki, s katerimi sodelujemo po Evropi in v svojih lokalnih okoljih.

Projekt, ki ga sofinancira program EU – Ustvarjalna Evropa, se je v prelevil v močno mrežo, ki se od 2015 naprej imenuje Imagine 2020 (2.0). Sestavlja jo 10 evropskih organizacij, ki so si za cilj zastavile dvig zavesti o temah socialne in ekološke krize, v kateri živimo. Mreža podpira raziskave, razvoj in produkcijo umetniških del ter promovira deljenje virov, idej, znanja ter debate o različnih tematikah, ki se dotikajo umetnosti in ekologije.

Partnerji v mreži smo Kaaitheater, Bruselj, Artsadmin, London, Domino, Zagreb, Kampnagel, Hamburg, Coal, Pariz, LIFT, London, New Theatre Institute of Latvia, Riga, Theater Rotterdam, Rotterdam, Teatro Maria Matos, Lizbona in Bunker, Ljubljana.