TRANS-Plant

“Predstavljajte si organizem, ki nas hrani, zdravi in razkrije skrivnosti, s katerimi lahko pomagamo rešiti svet.” (Fantastic Fungi, 2019)

“Umetnost ne more biti zgolj izraz posebnosti (naj bo to etnična ali osebna). Umetnost je brezosebna produkcija resnice, ki je naslovljena na vse.” (Alain Badiou, 15 tez o umetnosti)

“Res dobro, da sem ustvaril kokos, to mi je res ratalo. S kokosom lahko tudi glivice pozdraviš, veš.”

Dodatne informacije

Premiera: 10. junij, 2020, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, v okviru TRIPTIHA :::

Prihajajoče ponovitve:

Pretekle predstave:

  • 5. maj, 2021, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
  • 4. maj, 2021, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
  • 27. avgust, 2020, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, v okviru festivala Mladi levi 2020
  • 11. junij, 2020, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, v okviru TRIPTIHA :::

Kritike
Umetnost, ekologija in družbene spremembe (A. Redalja, Delo.si)
DIPTIH (Muanis Sinanović, Kriterij)

kolofon

  • Avtorja: Nika Švab, Luka Martin Škof
  • Tehnična izvedba: Igor Remeta, Duško Pušica
  • Oblikovanje luči: Andrej Petrovčič
  • Izvršna producentka: Maja Vižin
  • Stiki z javnostmi: Tamara Bračič Vidmar
  • Produkcija: Bunker, Ljubljana

S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Evropska Unija – Program Ustvarjalna Evropa – Kultura, mreža ACT – Art, Climate, Transition

Nika Švab

Nika Švab je dramaturginja in literarna komparativistka. Rojena 1991 v Mariboru, Slovenija. Izobraževala se je na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, AGRFT in DAMU v Pragi. Večinoma se ukvarja s pisanjem, kar vključuje kritike, refleksije, dramska besedila, analize, članke za gledališke liste in pedagoška gradiva. Med drugim tudi moderira pogovore, koncipira projekte in ureja publikacije. Pri snovanju predstav večinoma sodeluje tudi kot dramaturginja, občasno tudi performira. Redno sodeluje s časnikom Delo in GT22, občasno pa z večino drugih javnih in nevladnih organizacij. Na dopust hodi na gledališke festivale, kjer spremlja tujo in domačo produkcijo. Na 47. Tednu slovenske drame je za dramo Ujeti trenutek prejela nagrado za najboljše besedilo mladega avtorja.

Luka Martin Škof

Luka Martin Škof je gledališki ustvarjalec, primarno režiser, sekundarno reporter, nastopač, nergač, scenski, video – lučni in kostumski oblikovalec, mentor soboške ljubiteljske gledališke skupine, ter avtor treh uprizorjenih dramskih del in nazadnje bivši član začasnega projektnega kolektiva Abonma.