prostoRož: Zemljevid želja

petek, 19. avgust do sreda, 24. avgust
otvoritev v petek, 19. avgust ob 20.00
zatvoritev v sredo, 24. avgust ob 20.00
ploščad Slovenskega etnografskega muzeja

Kolektiv prostoRož zadnjih nekaj let spreminja podobo Ljubljane in tudi drugih mest. Z različnimi akcijami posežejo v prostor in osvetlijo kotičke mesta, ki po njihovi intervenciji postanejo trajno drugačni in zažarijo v novi podobi in funkciji. Tudi z Mladimi levi ne sodelujejo prvič; leta 2009 smo skupaj oživili ulice naše četrti, lani smo sodelovali pri Vrtu mimo grede, letos pa že od pomladi prostoRož oživljajo park Tabor.

Tokrat bodo v četrti Tabor izvedli projekt, ki so ga prvič preizkusili v petem dunajskem okrožju Margareten. Na ploščad pred Etnografskim muzejem bodo razgrnili 150 m2 veliko preprogo, ki bo predstavljala zemljevid četrti Tabor. Posamezne barve bodo označevale rabo pritličja stavb.

Vsi mimoidoči in prebivalci Tabora si kaj želite; nekdo morda nekaj novih dreves pred svojo hišo, nekdo ure baleta, koncerte na prostem, več parkirišč za kolesa ali morda samo rednejšo skrb za javni prostor. Vsako željo bomo zapisali na listek in ga skupaj z balonom pritrdili na mesto na zemljevidu, na katerega se nanaša. Vse predloge bodo po končanem projektu zbrali v poročilu, ki ga bodo predali mestu. V sodelovanju z mestom bodo eno željo uresničili. Vse ostale bodo pa vsekakor v dobrodošlo pomoč pri nadaljnjem načrtovanju revitalizacije četrti.

Avtorji: prostoRož (Maša Cvetko, Ana Grk, Alenka Korenjak)

Vstop prost.