YUFU: šuškavke 21. stoletja

v sodelovanju z UL NTF OTGO – katedra za oblikovanje tekstilij in oblačil

► od 24. do 27. 1., vsak dan med 18.00 in 23.00

Mentorice: doc. Petja Zorec, teh. sod. Sara Valenci, asist. Alenka More, asist. Nataša Hrupič

Sodelujoči študentje: Matic Beršnak, Ana Berwanger, Tamara Bizjan, Nina Bolhar, Katja Bradač, Zarja Černe, Oja Flis, Tilen Gorenjak, Valentina Grebeniuk, Kelly Guček, Jovana Gunjova, Zala Jenček, Monika Končar, Eva Križaj, Lara Krnc, Katarina Tomšič, Eva Zupančič
Foto: Asiana Jurca Avci

Projekt YUFU; šuškavke 21. stoletja je nastal na pobudo Zavoda Maska in se naslanja na multikulturnost bivše Jugoslavije ter ponovni razmislek o povezovanju na prostoru nekdanje skupne države z orientacijo v prihodnost. YUFU je okrajšava za jugofuturizem in sledi zgledu drugih etnofuturističnih gibanj.

Osnovno izhodišče projekta je bilo obravnava in analiza starih ikoničnih »šuškavk« – šelestečih trenirk, ki so jih študentje uporabili kot glavni material za izdelavo sodobne trajnostne kolekcije. Vsak izmed študentov si je za inspiracijo izbral tudi poljubno narodno nošo iz držav bivše Jugoslavije ter jugoslovansko ikono (oblikovalski predmet, osebo, umetniško delo …). Rezultat projekta je 16 avtorskih silhuet, ki so kolaž izbranih izhodišč in osnovnega materiala – šuškavk, izdelanih z uporabo različnih ročnih in strojnih tekstilnih tehnik.

Datum

24. - 27. 01. 2024
Expired!

Čas

18:00 - 23:00

Vstopnina

Brezplačno

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija