Via Negativa: Physis – snemanje filma

Od 23. – 25. februarja bo v Stari elektrarni potekalo snemanje filma Physis, ki je tudi nova predstava.

Film bomo prikazali kmalu, takoj ko bo pripravljen.
Predstavo pa bomo v Stari elektrarni gostili takoj, ko bo to mogoče. V živo!

V času socialne osamitve delamo na velikem povratku. V najnovejšem projektu Physis nas bo več kot kdajkoli prej. V »novi normalnosti« nadaljujemo s samoobrambo norosti. Zdaj imamo še več razlogov za to. Naša telesa so postala biološke bombe, država je postala terorist razuma, civilizacija je postala katakomba zdravih, odgovornih in normalnih.

V civilizacijskem sistemu vrednot ni prostora za norost, bolezen in smrt. V demokraciji ni prostora za vizije upornega duha ali za melanholično trepetanje šibkega srca. Demokracija potrebuje ljudi, ki so dovolj šibki, da ostanejo odvisni in dovolj močni, da ostanejo živi. Ni demokracije za bolezen, ni demokracije za presežno misel – in ni demokracije za naravo.

Po smrti boga in človeka prejkoslej mora umreti tudi narava, pravi Bruno Latour. Toda narava, čeprav je navajena umirati, še vedno ima moč, da zatre naš odpor. In človeški um bo zmeraj zbral dovolj moči, da znova zažene kolo večnega vračanja enakega.

Sodelujejo: Anita Wach, Bojan Jablanovec, Eduardo Raon, Grega Zorc, Kristina Aleksova, Sara Horžen, Olja Grubić, Loup Abramovici, Ena Kurtalić, Rok Kravanja, Tjaša Črnigoj, Timotej Novaković, Neža Blažič, Jernej Škof, Rea Vogrinčič, Nina Goropečnik, Daniele Tenze, Aleksandra Kmetič, Mitja Lovše, Vesna Hauschild, Igor Remeta.

Datum

23. - 25. 02. 2021
Expired!

Čas

All Day
Kategorija

Dodaj odgovor