TRIPTIH::: ZA NARODOVO ZDRAVJE – premiera

zabavna monodrama

Ker si že dva meseca pridno umivate roke, jih pridno razkužujete, pridno en dan nosite rokavice in jih drugi dan pridno ne, ker se pridno zdravite in pridno umirate, pridno kolesarite in nosite rože na sprehod, pridno delate in ste nasploh vsak dan še bolj pridni, bomo tudi mi, ustvarjalci, odgovorno in pridno po priporočilih vlade ubogali in naredili eno tako zabavno monodramo, kakršne je priden državljan željan zdaj, ko se lahko vrne v gledališče. Pridno bomo improvizirali, presenečali iz stavka v stavek. Vas in nas. A tega presenečanja se bomo kmalu navadili. Vi gledalci, mi ustvarjalci. Dajali občutek, da stvari ne obvladujemo, da ne vemo, kaj počnemo (saj jih v resnici ne!) in sploh ničesar ne bomo vedeli. Bomo pa vse dogajanje zadnjih mesecev pridno reciklirali in prav ničesar ne bomo vrgli stran. In kaj bomo potem? Kako, na kakšen način in predvsem za kaj bomo pa po tem?

Zdi se, da živimo v časih, ko lahko komedija in satira ugotovita, da ju je resničnost premagala. Težko je biti bolj smešen od resničnosti, ki danes postaja največji absurd absurda samega. Improvizacije, ki se jih igramo, da bi zadovoljili novim predpisom, vladnim izbruhom, svojim občutkom, so preplavile naš vsak dan in postale nova normala.

Improvizator Peter Frankl bo skupaj s prijatelji priredil zabavno monodramo za vse tiste, ki ste pogrešali gledališče in se vanj vračate željni zabave.

Režija: Brina Klampfer
Igra: Peter Frankl
Dramaturgija: Urša Majcen
Kostumografija in scenografija: Rosana Knavs
Video in glasba: Vid Merlak
Zahvala: Tajda Podobnik
Tehnična podpora: Igor Remeta, Andrej Petrovčič, Duško Pušica
Izvršna producentka: Maja Vižin
Stiki z javnostmi: Tamara Bračič Vidmar
Oblikovanje: Tanja Radež
Fotografija: Nada Žgank
Produkcija: Bunker, Ljubljana

S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Evropska Unija – Program Ustvarjalna Evropa – Kultura, mreža ACT – Art, Climate, Transition

 

Datum

10. 06. 2020
Expired!

Čas

19:00

Vstopnina

Razprodano.

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija