Teja Reba, Leja Jurišić: Med nama

torek, 23. avgust ob 22.00
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Na kavču dvojni akt

Plesalki in koreografinji Leja Jurišić in Teja Reba sta v zadnjem desetletjih ustvarili in sodelovali v prepoznavnih plesnih produkcijah in performansih doma in v tujini ter vsaka zase navdušili s posebno prezenco, energijo in gibalno silo. V predstavi Med nama, kot pravita ustvarjalki, gre za pretenciozno eksistencialno ter večno temo in sicer “Zakaj je tako težko živeti?, medtem ko cel svet čaka, poln priložnosti, samo na tebe in včasih tudi mene?”

Tako kot se vsako razmerje, se tudi ta duet sprašuje, če ne na glas, pa potiho: ali je sploh kaj med nama? Kaj je tisto, kar opredeljuje razmerje med posameznikoma? Kaj je tisto, kar je med dvema, za kar oba lahko trdita, da je nekaj, kar je med njima?

Na vprašanje umetnici odgovorita z izčiščenimi odrskimi prizori, predvsem pa s humorjem in distanco ponudita odgovor, ki je seveda nič drugega kot novo vprašanje o intimi in javnem, o znotraj in zunaj, o odru in publiki. To je tudi predstava, v kateri si Duchamp, Abramović in Cankar delijo oder v ritmu čačačaja in vse, kar je med njima, je tudi med nami. Ti dve performerki sta lahko vse, ugotovimo gledalci, vse fatalne, vse revolucionarne ženske sveta, lahko sta super ženski, ki z učinkovitim orožjem uničita vse negativce, vse sta lahko, dokler sta skupaj in na odru.

Avtorici in koreografinji: Leja Jurišić, Teja Reba
Oblikovanje svetlobe: Borut Cajnko
Video: Kaja Mihajlović
Svetovalci: Janez Janša, Žiga Kariž, Žiga Predan
Izvršna producentka: Nataša Zavolovšek
Produkcija: Exodos
Koprodukcija: Društvo Pekinpah – Kink Kong, Maska, Bunker/Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Gledališče Glej, Plesni Teater Ljubljana, Pa-f

Trajanje: 70 minut
Predstava je v slovenščini z angleškimi podnapisi.

Cena vstopnic: 10 € (7 €- dijaki, študenti, upokojenci)
Vstopnice so na voljo eno uro pred predstavo na kraju dogodka.

Datum

23. 08. 2011
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija