Tania El Khoury: DO KODER ME NESEJO KONICE PRSTOV

Sobota, 19. avgust, nedelja, 20. avgust in torek, 22. avgust, od 18.00 do 20.00 in od 22.00 do 24.00, vsakih 15 minut
Ponedeljek, 21. avgust, od 18.00 do 20.00 in od 21.00 do 23.00, vsakih 15 minut
Stara mestna elektrarna-Elektro Ljubljana

Tania El Khoury deluje v Bejrutu in Londonu. Ustvarja interaktivne instalacije in predstave, v katerih aktivno sodeluje občinstvo. Končuje doktorat o političnem potencialu interaktivnosti. Zanima jo predvsem interaktivna umetnost po arabski pomladi. Je soustanoviteljica kolektiva Dictaphone Group, ki se ukvarja z urbanim raziskovanjem in umetnostjo v živo.

V predstavi Do koder me nesejo konice prstov je Tania povabila umetnika Basla Zaraaja, naj napiše rap komad o izkušnji begunstva, ki jo je doživel skupaj s svojo družino. Med to točko »eden na enega« se Basel z enim izmed obiskovalcem spusti v pogovor s pomočjo dotika in zvoka.
Morda se nas dotaknejo tragične usode beguncev, ujetih v vojni ali razseljenih zaradi njih, a ta »dotik« ostaja zgolj metafora. Običajno se nas te zgodbe dotaknejo prek medijev. A kaj, če bi se nas ena izmed takšnih zgodb dotaknila zares, fizično? Če bi podali roko Baslu, bi si dovolili, da bi se nas zgodba dotaknila na globlji ravni? V tem primeru zgodbe zagotovo ne bomo mogli takoj prepustiti pozabi. Ostala bo z nami, vsaj do takrat, ko jo bomo sprali s sebe. V tej predstavi umetnika kritično reproducirata dejansko stanje: begunce, ki so tukaj, a obenem daleč stran.

Avtorica predstave: Tania El Khoury
Soavtor in izvajalec: Basel Zaraa
Avtor pesmi: Basel Zaraa (vokal, bas in klaviature), v sodelovanju z Emily Churchill Zaraa (vokal), Pete Churchill (glasbena produkcija) in Katie Stevens (flavta in klarinet)
Po naročilu: On the Move LIFT 2016 v partnerstvu z Royal Court Theatre

Foto: Tania El Khoury

Obvezna je predhodna rezervacija.

Predstava je v angleščini.

15 minut

Datum

19. 08. 2017
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija