Stacy Makishi: The Making of Bull: The True Story

nedelja, 21. avgust ob 20.00
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Mi vsi smo Steve Buscemi

Stacy Makishi se je rodila na Havajih in ustvarja instalacije, filme, videe, predstave, je pisateljica, pesnica in igralka. Nikoli ne vemo, v katero smer se bodo razvijale njene predstave, pravijo kritiki. Je mojstrica pripovednih vragolij, ki zna iz prav vsake situacije iztisniti kreativni sok.

Gibalo predstave The Making of Bull: The True Story (pri čemer je bull skrajšava za bullshit) je film Fargo bratov Coen ali pa se samo tako zdi. Film se namreč začne z napisom, da gre za resnično zgodbo. Ali se je ta kriminalka polna nenavadnih zapletov in krvavih prizorov resnično zgodila? Ali je torej nekje v Severni Dakoti dejansko še vedno zakopan kovček z milijonom dolarjev?

Oder, na katerem Stacy pripoveduje zgodbo, kmalu postane kot minsko polje, na katerem nikoli ne veš ali boš stopil na resnico ali na laž. To je jedrska fuzija zgodbe, igre, glasbe in filma pa tudi poezije. Narativnost pripovedi gre enkrat naprej, drugič nazaj, potem se ustavi, je smešna, žalostna, tragična, absurdna. Kmalu se splazi v gledalčevo intimo. Iz česa so sestavljeni naši spomini? Kot ugotavljajo nevrologi, so namreč spomini vedno zelo drugačni od tega, kar se je zares zgodilo. O čem torej govorimo, ko pripovedujemo naše spomine? Je to pripoved po resnični zgodbi tako kot v Fargu? Ali je fikcija, tako kot v Fargu?

Če bi želeli povedati še kaj več o tej predstavi, bi lahko zveneli kot tisti, ki imajo potrebo, da na dolgo razlagajo konec dobre šale.

Avtorica in performerka: Stacy Makishi
Video urednik: Will Munro
Oblikovanje svetlobe: Captain Sue Baynton
Glasba: Paul Clark
Umetniški svetovalci: Nat Tarrab, Peggy Shaw, Lois Weaver, Joshua Sofaer, Vick Ryder, Lisa Asagi
Svetovalka, producentka: Nikki Tomlinson

Trajanje: 50 minut
Predstava je v angleščini. Na voljo bo sinopsis v slovenščini.

Cena vstopnic: 10 € (7 €- dijaki, študenti, upokojenci)
Vstopnice so na voljo eno uro pred predstavo na kraju dogodka.

Datum

21. 08. 2011
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija