Rui Catalão: Dentro das Palavras

ponedeljek, 22. avgust ob 22.00
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Listanje telesa

Rui Catalão, portugalski pisec in performer, je svoj prvi solo Dentro das Palavras (Znotraj besed) oblikoval kot neke vrste biografijo, saj v njem govori o občutjih iz svojega življenja, o svojem delu, spominih. V solu na primer razloži kako sta gibanje in telesna govorica počasi začela nadomeščati besede, ki so bile nekoč glavni način njegovega izražanja.

Inspiracijo in material za solo je našel v svojem desetletnem delu s plesalci in ideja za predstavo je nastala v Romuniji, kjer je živel tri leta. Tam, v neki drugi deželi, je ugotovil, da njegovo glavno orodje ni več pisana beseda, in spraševal se je, kaj se ob tem spoznanju dogodi s telesom.

Pravi, da je Dentro das Palavras hiša ogledal, ki iz različnih kotov prikaže večne dualizme: pripovedovalca in karakter, biografijo in fikcijo, zasebno in javno, samoto in komunikacijo. Raziskuje tudi povezavo med resnico in fikcijo ter osebo in vlogo. “Moj prvi solo je poskus, da bi osvetlil vse stvari, ki sem jih skušal skriti, medtem ko sem živel v Romuniji.”

Rui je sodeloval z odličnimi romunskimi in portugalskimi performerji; tudi z Miguelom Pereiro, Eduardom Gabio in Manuelom Pelmusom, samimi starimi znanci Mladih levov.

Avtor in izvajalec: Rui Catalão
Oblikovanje zvoka: Fernando Fadigas
Oblikovanje svetlobe: Eduardo Pinto
Projektni vodja: Tânia Guerreiro
Produkcija: PI – Produções Independentes
Koprodukcija: Centrul National al Dansului din Bucuresti, Atelier Real, Galeria Zédos Bois, PerFormas
Projekt financira: Ministério da Cultura/DGArtes

Trajanje: 120 minut z odmorom
Predstava je v angleščini. Na voljo bo sinopsis v slovenščini.

Cena vstopnic: 10 € (7 €- dijaki, študenti, upokojenci)
Vstopnice so na voljo eno uro pred predstavo na kraju dogodka.

Datum

22. 08. 2011
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija