Rosa Casado, Mike Brookes: SOME THINGS HAPPEN ALL AT ONCE

NEKATERE STVARI SE ZGODIJO VSE NAENKRAT, NEKATERE BOLJ POČASI
V svojem tretjem sodelovanju se Rosa Casado in Mike Brookes ukvarjata s trajnostnim razvojem in socialnim vedenjem. Delo se napaja v študijah vedenja vode in pisanju Philipa Balla o socialni fiziki, še posebej v njegovi knjigi Kritična masa in v Fullerjevem članku Priročnik za vesoljsko plovilo Zemlja. Del projekta je tudi želja, da bi bilo delo v celoti v skladu z načeli trajnostnega razvoja.

Predstava je v obliki akcije in je osredotočena na instalacijo – model 150 dreves, 60 hišk in cerkve iz ledu ter koles, ki generirajo energijo. Instalacija, ki jo ustvarijo in postavijo, začne propadati v času predstave. Prisotnost obiskovalcev le še pospeši taljenje ledu, obiskovalci lahko z gonjenjem koles poskusijo preprečiti taljenje, saj kolesa poganjajo ohlajevalni sistem. Poleg ukvaranja s temo trajnostnega razvoja, projekt raziskuje ideje o sposobnosti narave za transformacijo, paradigme človeškovih sprememb in njegovega vpliva na našo trenutno realnost.

Koncept: Rosa Casado, Mike Brookes
Performerka: Rosa Casado
Znanstveni svetovalec: Julio Gómez
V sodelovanju z: Luis Fernández
Produkcija: Escena Contemporánea, PNRM 08, Arts Council of Wales Creative Wales Award, La Casa del Burro, Escena Abierta, Biennale Transfrontaliera dell’arte Contemporanea, Rosa Casado
S pomočjo: Nuovo Programma di Prossimità Adriatica INTER-REG-CARD, Projetto V.A.PA.R.T.E.C.
Prodaja: Paloma Chueca Management

45 minut

Predstava je v angleščini.

Datum

21. 08. 2008
Expired!

Lokacija

Železniški muzej
Kategorija