Rima Najdi: THINK MUCH. CRY MUCH.

Ustvarjanje Rime Najdi, ki živi med Bejrutom in Berlinom, je nenehno iskanje vmesnih prostorov, razmislek o konstrukciji identitete in iskanje umetniških načinov uporabe telesa. V njenih delih je stalnica izkušnja telesnosti in tujosti. Zanima jo ranljivost telesa v soočenju s politiziranostjo na terenih spola, mobilnosti in reprezentacije. Rima Najdi je bila izbrana umetnica mreže Urban Heat in je temo za predstavo začrtala na umetniških laboratorijih mreže v različnih mestih.

Think much. Cry much. je delo, ki je nastalo po polletnem intenzivnem raziskovanju meja. Rima Najdi je bivala in ustvarjala v vrsti rezidenc: v Talinu, v Vidmu, Droju, Münchnu, Helsinkih in tudi v Mariboru. V vseh krajih je raziskovala meje – v Sloveniji recimo rezilno žico in izkušnje beguncev. Predstava Think much. Cry much. se izvaja kot kompleksna koreografija, ki jo izvajajo udeleženci predstave po navodilih, ki jih prejemajo prek slušalk. Predstava je skupinski eksperiment, kako naše telo izvaja in dojema različne vloge v mejnih procesih: begunec, socialni delavec, policist, carinik.

Koncept in izvedba: Rima Najdi
Dramaturgija: Nadine Vollmer
Glasba in oblikovanje zvoka: Farahnaz Hatam & Colin Hacklander
Grafično oblikovanje: Maria Kassab
Tehnični direktor: Federico Nitti
Producent: Sigurdur Finnsson
Koproducenti: Centrale Fies Art Work Space, SAAL Biennaal, Baltic Circle International Theatre Festival, SPIELART Festival München, Bunker – Festival Drugajanje
S podporo: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana
V sodelovanju z: Dialoghi – Performing Arts Residencies, Villa Manin/CSS Udine

Foto: arhiv Rime Najdi

115 minut

Predstava je v angleščini.

Datum

28. 11. 2017
Expired!

Čas

17:00

Lokacija

Železniška postaja Maribor
Maribor
Kategorija