Produkcija Medeja: MEDEJINE HČERE*

V nemščini s slovenskimi podnapisi. Kratke replike v bosanščini, hrvaščini, španščini, turščini in italijanščini niso prevedene.

Sodobna odrska interpretacija grškega mita o Medeji v režiji Corinne Eckenstein sloni na večletnem sodelovanju z mladimi ženskami* brez prave družbene vidnosti in vpliva. Zaradi predsodkov do njihovega porekla, barve kože, spola, spolne usmerjenosti ali političnih stališč jim lastna domovina – Avstrija – vsiljuje občutek tujosti. Medeja kot lik tujke, ki se upira asimilaciji, s svojo brezkompromisno držo pa vzbuja tako strah kot občudovanje, je bila ustvarjalkam v veliko oporo pri razmisleku o tem, kako visoko ceno so pripravljene plačati za vključenost v družbo.

V resnici ni bilo mišljeno, da bi bili naši glasovi, obrazi, telesa in misli opaženi. Čeprav se politika lomi na naših hrbtih, vanjo nismo bile vključene, dokler nismo nenadoma postale »sistemskega pomena«. Kot medicinske sestre, blagajničarke, frizerke, čistilke in igralke se osvobajamo od pričakovanih vlog in prvič vstopamo v javni prostor kot zahtevne in odločne Medejine hčere.

– Produkcija Medeja

Napovednik: Medejine hčere*

Ponovitev predstave za šole bo v ponedeljek, 10. oktobra 2022, ob 11.00. Rezervacije in popust za šolske skupine: rezervacije@cityofwomen.org.

Režija: Corinne Eckenstein
Asistentka režije: Katharina Fischer
Besedilo: Tunay Önder, Elif Bilici, Cecilia Kukua, Lilie Lin, Ines Miro, Ivana Nikolic
Igrajo: Elif Bilici, Cecilia Kukua, Lilie Lin/Yarina Gurtner, Ines Miro, Ivana Nikolic
Produkcija: Dschungel Wien, Medea Production, SHIFT
Organizacija: Mesto žensk v sodelovanju z Bunkerjem – Staro mestno elektrarno
Podpora: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana, Avstrijski kulturni forum Ljubljana.

 

Datum

09. 10. 2022
Expired!

Čas

20:00 - 21:00

Vstopnina

10 € / 7 €

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija