PLATONOVA TELESA (celovečerec)

SPLETNI PRENOS

sobota, 19. 12. 2020, ob 20. uri

premiera: YT Strip Core TV / FB Festival Svetlobna gverila & Youtube @LJUDMILA

Avdio-vizualni performans v industrijskem okolju Stare mestne elektrarne v Ljubljani je osredotočen okoli objekta – ikozaedra, ki povzema obliko in simboliko enega od petih platonskih teles. Izvorno je bil projekt “Platonova telesa” razvit kot interaktivna AV instalacija za festival Svetlobna gverila, zdaj pa se predstavlja v obliki performansa.

Celotna površina ikozaedra tako postane neprekinjena celota, v kateri se združujejo projekcije treh videastov. Njihovo gonilo je zvok oziroma glasbeni output nastopajočih glasbenikov. Elemente luči, ki razsvetljujejo stičišča projekcijskih površin, moderira četrti vizualni umetnik, ki z vizualnimi triggerji (prožilci) narekuje barvo projekcij in ponazarja glasbeni tempo.

Elementi za performans so nastali v okviru srečanj skupnosti vizualcev in glasbenikov tekom Laboratorija Svetlobne gverile, ki je potekal v koprodukciji Društva Ljudmila, laboratorija za znanost in umetnost in Strip Core / Forum Ljubljana.

 

Koncept, razvoj instalacije in umetniško vodenje: Stella Ivšek, Anja Romih Razvoj LED elektronike in programiranje: Aleš Zupanc Vizualni umetniki: Mark Caserman, Bernarda Conič (Nibera), Stella Ivšek (BEAM TEAM), Neža Knez (knnz), Anja Romih (BEAM TEAM), Taja Štembergar (cute agression), Tina Šulc Resnik (TinyarVisuals) Glasbeniki: Jure Anžiček, Luka Seliškar (08080), Miro Križman (Miroki’i), Črt Trkman (Terranigma), Tine Vrabič (Nitz) Video produkcija: Adam Mulalić, Tadej Bavdek
Montaža videa: Anja Romih, Stella Ivšek
Zvočna tehnika in postprodukcija: Črt Trkman
Zahvale: Luka Frelih, MB Grip

Produkcija: Ljudmila, laboratorij za znanost in umetnost & Strip Core / Forum Ljubljana
Koprodukcija: Zavod Bunker, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Projekt so podprli Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo, JSKD in Ministrstvo za javno upravo. Projekt je del mreže EASTN-DC, ki je sofinancirana s strani Evropske Unije, program Ustvarjalna Evropa

Datum

19. 12. 2020
Expired!

Čas

20:00 - 21:00