Petr Šourek: Maribor – evropska prestolnica turizma 2021

Petr Šourek, sicer filozof, prevajalec, režiser, scenarist in še kaj, je našel genialno nišo: v Pragi, mestu, preplavljenem z milijoni turistov, je s kolegi gledališčniki ustanovil turistično agencijo Corrupt tours, namenjeno izključno ogledovanju uspehov korupcije, ene najbolj cvetočih kultur današnjega časa.

Neobičajna turistična ponudba je nemudoma postala svetovna senzacija. In zazdelo se je, da je Maribor s svojo nedavno zgodovino Kanglerjeve vladavine in po(ne)srečenimi mahinacijami evropskih sredstev neizmeren vir tovrstne inspiracije. Šourek je zarinil svoj nos vanj, pri raziskovanju sodeloval tudi z dijaki in nastal je uprizorjeni sprehod, kjer nas Stara in Mlada trta popeljeta po turističnih biserih Maribora: zgodovinske neresnice se prepletajo z zabavnimi zgodbami finančnih spodrsljajev. Naslov obljublja ironičen ogled mesta, kjer nič ni preprosto to, kar se zdi.

GuestRoomMaribor v torek., 17.11.2015 ob 19.00 uri vabi v Salon uporabnih umetnosti (Glavni trg 1, Maribor) na dogodek ‘Meet the resident: Petr Šourek’, kjer boste lahko spoznali umetniškega vodjo Corrupt tour, ki je projekt razvijal v okviru rezidenčnega obiska v Mariboru.

Projekt Maribor – evropska prestolnica turizma 2021 je nastal kot produkcija mednarodne mreže Urban Heat, ki združuje 13 evropskih partnerskih organizacij. Osnovna usmeritev partnerjev Urban Heat je produkcija predstav, ki se ukvarjajo s povezavo umetnosti in mest. Več informacij: www.theatrefit.org

Koncept, scenarij in režija: Petr Šourek, Corrupt tour
Izvršna producentka: Katarina Slukan
Produkcija in pomoč pri raziskovanju: Tajša Perović
Corrupt tour izvajalki: Anja Koleša, Nataša Dover
Pomoč pri raziskovanju: Konceptualna delavnica Druge gimnazije Maribor, mentorica: Nina Šulin, dijaki/nje: ana Štuhec, Gabriela Štumberger, Lara rubin, Urška Stefanič, Neža Kokol, Gašpar Marinič, Marta Bastovanović, Marina Kanatova, Jernej Imperl
Kostumografija: Eva Holá
Producent: Bunker, Ljubljana
Koprodukcija: GuestRoomMaribor

Sprehod traja 60 minut.

Datum

24. - 25. 11. 2015
Expired!
Kategorija