Nina Rajić Kranjac: SOLO – RAZPRODANO

Nine Rajić Kranjac ne bomo predstavljali, njena biografija vam bo na voljo v predstavi; povemo le to, da je wunderkind in še več – gledališki wunderkind. Predstava je solo, a v njej so poleg Nine Rajić Kranjac tudi štirje igralci, je avtobiografija, a več izvemo o gledališču in drugih ljudeh kot pa o Nini Rajić Kranjac, je predstava, a hkrati vanjo vdira življenje, je zaključek njene kariere, a je hkrati … videti samo kot naslednja stopnica k uspehu. Najbolj šokantno pa je, da je predstava o … njej, o Nini Rajić Kranjac. Ultimativna feministična gesta – kdaj si je še kakšna (mlada) ženska drznila narediti predstavo o sebi, zahtevati od občinstva celo noč popolno pozornost in celoten produkcijski poligon, da pove »svojo zgodbo« in da tudi drugi govorijo – njeno zgodbo?
Predstava je seveda polna čudovito pikantnih podrobnosti, dramatičnih zasukov, novih informacij, ekscesov, dobre glasbe, konfliktov, ljubezni, prijateljstva, sramu in življenjskih nerodnosti, a vse skupaj je – v maniri Nine Rajić Kranjac – v resnici čustvena pokrajina, v kateri plavamo od tesnobe do evforije, od izpraznjenosti do (anti)klimaksov. Občutja prehitevajo razum – a ravno zato se tako popolnoma predamo, ker tudi če se z njo ne moremo identificirati (vendarle je čudežni otrok in genialka), lahko z njo čutimo in mislimo o gledališču. Predstava Solo je popolnoma nepotrebna, še ena predstava o gledališču in ustvarjalcih gledališča, a prav zato je nujna in neprecenljiva!

Zamisel, zasnova in izvedba: Nina Rajić Kranjac, Nataša Keser, Benjamin Krnetić, Minca Lorenci, Marko Mandić
Scenografija: Urša Vidic
Skladatelj: Branko Rožman
Kostumografka: Marina Sremac
Glasbenika: Petra Božič & Branko Rožman
Izbor glasbe: Nina Rajić Kranjac
Tehnika: Martin Lovšin, Klemen Švikart
Producentka: Tina Dobnik
Asistentka produkcije in inspicientka: Dafne Jemeršič
PR in videomateriali: Urška Comino, Borut Bučinel, Alja Lobnik
Koprodukcija: Maska Ljubljana & Slovensko mladinsko gledališče (Nova pošta)
S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

360 minut

Predstava je v slovenščini.

Informacije in rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906.

Vstopnica za posamezen festivalski dogodek stane simbolični 1 €.
Za vse, ki imate možnost donirati več, bodo škatle za prostovoljne prispevke na vseh lokacijah. Vstopnico boste lahko plačali tudi z letošnjimi boni (BON21). Pripravili smo posebne vstopnice za 10 €, 20 €, 30 €, 40 € in 50 €. V tem primeru vas prosimo, da s seboj prinesete fotokopijo osebnega dokumenta (obe strani) in izpolnjen obrazec POTRDITEV UNOVČITVE BONA – BON21.

V skladu z veljavnimi pogoji za obisk kulturnih prireditev so v veljavi pogoji PCT.

Datum

21. 08. 2021
Expired!

Čas

20:00

Vstopnina

1.00€

Lokacija

Nova pošta
Kategorija