Mesto žensk: Outlandish Theatre Platform in Skupina WoW – Katastrofični blues

Predstavitev ustvarjalnega procesa in druženje

V več jezikih

Dublinski umetnici Bernie O’Reilly in Maud Hendricks (Outlandish Theatre Platform) sta več mesecev sodelovali s šestimi ženskami iz Slovenije, članicami Skupine Wow: Sammar Al Kerawe, Favour Edokpayi Musa, Katjo Kovač, Victoriio Pospelovo, Samar Zughool in Tanjo Završki. Ustvarjalke, ki so navdih našle v delu Katastrofa Samuela Becketta, so v procesu na daljavo raziskovale odnose med zatiralci, sistemi preganjanja in prekarnostjo.

Na skupni enotedenski rezidenci v Ljubljani bodo z umetnico Đejmi Hadrović v videoperformansu razvijale portrete, ki bodo raziskovali prostore, v katerih odmevajo teme prekarnosti. Njihovo sodelovanje in predstavitev bo dokumentirala fotografinja Azadeh Hashemzadeh.

V letu 2021 se bo ustvarjanje Katastrofičnega bluesa nadaljevalo z večjo skupino lokalnih udeleženk* v sklopu dvoletnega evropskega projekta Women on Women, ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa.
*Vključuje vse spole.

Produkcija: Mesto žensk in Outlandish Theatre Platform, v okviru evropskega projekta Women on Women, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa; v sodelovanju z Bunkerjem – Stara elektrarna. Podpora: Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za javno upravo, Mestna občina Ljubljana.

Datum

30. 09. 2020
Expired!

Čas

17:00

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija