Mesto žensk: Aïsha Devi, Jessika Khazrik, Kezz

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT

Aïsha Devi se polašča popularne in rejverske kulture za transcendentalne cilje. Njeni nastopi so kakor močna masaža celotnega telesa: pregnetejo um in te odpeljejo v enajsto dimenzijo.

Jessika Khazrik prebira digitalni drobir in v svoji kiborški glasbi zrcali našo distopično sedanjost s pomočjo svojega vokodiranega glasu v duetu z nevronskimi mrežami, arabskimi ritmi in industrijskim tehnom.

Kezz bo poskrbela za »iniciacijo« z balkanskimi melodičnimi vokali in sanjavimi elektronskimi ritmi.

V sodelovanju s festivalom Sonica: Labirint odpira pot koži in njegovim večerom Suspended Animation.

Organizacija: MoTa – Muzej tranzitornih umetnosti in Mesto žensk v sodelovanju z Bunkerjem – Staro mestno elektrarno;
Koprodukcija: festival Sonica
Jessiko Khazrik predstavlja platforma Shape, ki jo sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.
Podpora: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana.

SPLETNI NAKUP

Aïsha Devi v svoji glasbi izhaja iz vedske filozofije, budizma in številnih meditativnih tehnik, zvočno pa sega po ekstremnih ritmih, rave vložkih ter angelskem in grlenem petju. Svoje metafizične raziskave, ritualistične prakse in zdravilne frekvence pretvarja v alternativno klubsko paradigmo. V Švici rojena tibetansko-nepalska glasbenica je leta 2013 soustanovila založbo Danse Noire, ki podpira navdihujočo klubsko glasbo z vsega sveta. Leta 2015 je pri založbi Houndstooth izšel njen prvenec Of Matter and Spirit, leta 2018 pa je pri isti založbi izdala svoj drugi album DNA Feelings, ki mu je leta 2019 sledil EP SLF. S svojimi hipnotičnimi digitalnimi mantrami in odrsko prezenco je osupnila množice na številnih festivalih od Sibirije do Mehike.
https://www.aishadevi.com/

Jessika Khazrik je interdisciplinarna umetnica, piska, tehnologinja, producentka in DJ-ka. Posveča se glasbi, strojnemu učenju, performansu, vizualnim umetnostim, ekotoksiologiji, kriptografiji ter zgodovini znanosti in glasbe. Na Libanonski univerzi je diplomirala iz lingvistike in gledališča, na Tehnološkem inštitutu Massachusettsa, kjer je prejela nagrado Ade Lovelace, je magistrirala iz umetnosti, kulture in tehnologije. Kot glasbenica se je predstavila na številnih festivalih, med drugim na berlinskem CTM. Njene zvočne instalacije, kipi in grafike so med drugim gostovali v dunajski Kunsthalle, Muzeju Times, Muzeju Sursock in Beirutskem umetniškem centru.
https://soundcloud.com/jessikakhazrik

Kezz (Tamara Ristić) je producentka, skladateljica, umetnica zančenja v živo in glasbenica iz Srbije, ki živi v Ljubljani. Nastopa kot solistka s pomočjo lastnega glasu, mešalke za zanke, tipkovnice, samplerja in akustičnih glasbil. Svoj prvi single Moma je izdala leta 2014, svoj prvi samonaslovljeni album pa leta 2017. Skladala je glasbo in nastopala v okviru projekta Beisflord Remembrance, ki se je izvajal na Norveškem in v Makedoniji. Sklada glasbo za gledališče, razstave in performanse, poleg tega pa kurira glasbeno oddajo Dirty Podcast na postaji RadioAparat, posvečeni underground elektronski glasbi.
https://kezztamara.wordpress.com/

Datum

02. 10. 2021
Expired!

Čas

21:00

Vstopnina

15.00€

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija