Mathurin Bolze: FENETRES

AKROBAT MIRNOSTI
Mathurin Bolze je sodobni cirkusant, njegov medij v predstavi Fenetres je trampolin, predstava pa je daleč od spektakla klovnov in ukročenih tigrov. Zanimiv akrobat je ravno zato, ker v akrobatskem gibu najde še večji mir kot v statičnem stanju. Predstava Fenetres je njegova gibalna meditacija v strogo zamejenem prostoru, ki gledalca ne osupne z akrobatiko, ampak s prefinjenostjo giba, ki lahko tudi pod stropom ohrani mir in hkrati dramaturško napetost. Trampolin je vpet v prostor ne kot sredstvo ali orodje, ampak kot naraven del prostora. Stene scenografije, ki je kot hiška, postanejo samo še okvir, v katerem gledalec zgubi občutek za zgoraj – spodaj. Fenetres se napaja tudi iz zgodbe o mladem plemiču, ki se je iz upora staršem preselil v hišico na drevesu, v tej “hišici” Mathurin reže svojo samoto s fluidnim gibanjem po vseh stenah svojega začasnega sveta.
Mathurin Bolze izhaja iz francoske šole sodobnega cirkusa, sodeloval je tudi z Josephom Nadjom, Anomalie company, Françoisom Verretom … Zadnji dve avtorski predstavi, solo Fenetres in kolektivno kreacijo Tangentes, pa je ustvaril v okviru lastne produckijske hiše.

Režija: Mathurin Bolze
Umetniško sodelovanje: Jean Paul Delore
Scenografija: Goury
Oblikovanje svetlobe: Christian Dubet
Oblikovanje tona in organizacija: Jérome Fèvre
Vodja scene: Ollivier Philippo
Fotografija: Christophe Raynaud De Lage
Koproduckija: Lower Normandy Center for Circus Arts, Parc de la Villette Centre for Arts and Culture, Scène nationale de Sénart, FURIES: Circus and Street Theatre Festival of Châlons (Champagne), La Verrerie d’Alès (Circus section) in Cévennes, French Minister for Culture and Communication – DMDTS – DRAC Rhône-Alpes region

50 minut

Datum

17. 08. 2008
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija