Maribor CityLAB

Od letošnjega leta je Drugajanje vpeto tudi v mrežo Festivals in Transition, v projekt Global City – Local City, ki združuje sedem evropskih festivalov: Spielart (Muenchen), August Dance(Talin), Baltic Circle (Helsinki), LIFT (London), Festival a/d Werf (Utrecht), Homo Novus (Riga), Drugajanje (Maribor) in Alkantara (Lizbona).

Mreža si bo prizadevala z umetniškimi raziskovanji nasloviti socialne, ekološke in politične razsežnosti sodelujočih mest in tudi globalne tendence pri spreminjanju urbanih središč. Po raziskovalni fazi, ki bo v obliki tedenskih CityLAB-ov, torej mestnih laboratorijev, bodo umetniki povabljeni na rezidence, kjer bodo ustvarjali umetniška dela, ki bodo predstavljena na festivalih. Slovenski umetniki, ki sodelujejo v projektu, so člani kolektivov son.DA in Via Negativa.

Letos bo tako Drugajanje potekalo v povezavi s CityLAB-om, kjer bomo gostili umetnike z vseh partnerskih festivalov in od 25. novembra do 1. decembra raziskovali Maribor, še posebej odnos med mestom in mladimi.

Več o projektu Global City – Local City in ostalih CityLAB-ih je na voljo na www.theatrefit.org.

 

Datum

25. - 27. 11. 2012
Expired!

Čas

8:00
Kategorija