Mariano Pensotti: SOMETIMES I THINK, I CAN SEE YOU

Četrtek, 28. avgust in petek, 29. avgust, od 16.00 do 19.00
Sobota, 30. avgust, od 11.00 do 14.00
Prešernov trg

Lola Arias, ki jo letos gostimo na festivalu, in Stefan Kaegi, ki je gostoval na Mladih levih že štirikrat, sta kurirala projekt Ciudades Paralelas, kjer sta povabila umetnike k intervencijam v javni prostor, ki bi prikazovale vzporedne realnosti. Mariano Pensotti, avtor in režiser gledaliških predstav, je ustvaril projekt, ki so ga po premieri v Berlinu izvajali že v Bruslju, Rotterdamu, Varšavi, Palermu, Buenos Airesu … največkrat na železniški postaji.

Projekt v vsakem mestu, tudi v Ljubljani, izvajajo lokalni pisci, ki na frekventni lokaciji spremljajo dogajanje okrog sebe in ga komentirajo, opisujejo, dopolnjujejo s svojim razmišljanjem … Njihove besede se projicirajo na ekrane. Pisci niso kot varnostne kamere, ki prav tako spremljajo vsak naš gib, niso le opazovalci, so tudi komentatorji in soustvarjalci dogajanja. Pa tudi opazovani niso le objekti, imajo možnost, da se spremenijo v subjekte in s svojimi odzivi piscem spremenijo potek zgodb. Vabljeni v dialog z Dijano Matković, Goranom Vojnovićem, Gabrielo Babnik in Noahom Charneyjem ter v dialog z Ljubljano in vsemi na njenih ulicah.

Koncept, režija: Mariano Pensotti
Pisci: Gabriela Babnik, Noah Charney, Dijana Matković, Goran Vojnović
Asistent režije: Gabriel Zayat
Lokalna producentka: Mojca Jug

Foto: Tanja Dorendorf/T+T Fotografie

Prvotna produkcija v okviru projekta Ciudades Paralelas, koprodukcija HAU-a Berlin in Schauspielhausa Zürich v sodelovanju z Goethejevim inštitutom iz Varšave in Teatrom Nowy.

Datum

28. 08. 2014
Expired!

Lokacija

Prešernov trg
Ljubljana
Kategorija