Luis Guenel Soto & Ébana Garín Coronel: POHABLJENI

Kaj je huje, ne videti ali ne biti zmožen zapreti oči? Pohabljeni slikovito odraža pomen pohabljanja očesa v svetu, ki postaja vedno bolj okulocentričen. Predstava se sprašuje, zakaj kdo misli, da lahko ustreli drugega prebivalca v oko. In potem, kaj izgubi država, ki je izgubila 480 oči? To raziskovanje je interdisciplinarna izkušnja, razvita iz pričevanj in zgodb tistih, ki so zaradi policijskega nasilja med družbenimi nemiri v Čilu leta 2019 delno ali popolnoma izgubili vid.

Na oder postavlja zgodbe tistih, ki nimajo pravice vladati, zgodbe teles, ki so se brezupno borila, da bi preživela. Telesa, ki so sanjala o možnosti dostojanstva in so pokončno stala v prvih bojnih vrstah, saj niso imela ničesar izgubiti. Čilski kolektiv Cuerpo Sur sestavljata umetnika Ébana Garín Coronel (režiserka, igralka, filmska ustvarjalka) in Luis Guenel Soto (gledališki režiser), ki se pri svojem delu osredotočata predvsem na beleženje zgodovine oseb ali teles brez pravice odločanja, odrinjenih na rob družbe in na rob zgodovine sveta.

Režija: Luis Guenel Soto & Ébana Garín Coronel
Ideja in dramaturgija: Luis Guenel Soto & Ébana Garín Coronel
Na odru: Ébana Garín Coronel, Montserrat Fonseca Llach
Scenografija in oblikovanje svetlobe: Ricardo Romero Perez
Skladatelj in oblikovalec tona: Damián Noguera Berger
Pomoč pri scenografiji in produkcija: Montserrat Fonseca Llach
V sodelovanju z: Belluard Festival, Beursschouwburg Brussels Belgium, KVS Bélgica, Goethe-Institut Chile, Théâtre National Wallonie Bruxelles
S podporo: Evropska unija – program Ustvarjalna Evropa: Kultura, Create to Connect -> Create to Impact
Prevod v slovenščino: Anja Sredić

Predstava je v španščini z angleškimi in slovenskimi nadnapisi.

Foto: Thomas Lenden

Datum

25. 08. 2022
Expired!

Čas

21:30 - 22:20

Vstopnina

RAZPRODANO

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija