Mesto žensk: Lovefuckers: IŠTAR SE VRAČA

Predstava, 2020, 65′, 14+

Berlinska gledališka skupina Lovefuckers raziskuje različne možnosti upora in se sprašuje, kaj nam o spreminjanju sveta lahko pove Ištar, boginja, ki je pred davnimi časi živela v babilonskem svetem mestu Uruk. Zgodovino, kot jo poznamo, pravijo Lovefuckers, je mogoče razumeti in (po)doživeti drugače, z novimi spoznanji pa preoblikovati sedanjost in prihodnost. V predstavi Ištar se vrača združujejo igro, glasbo, video in lutkarstvo ter izhajajo iz predstave o svetu, zazibanem v sen. Le redki posamezniki v tem svetu so budni, pravijo, in prav oni lahko preoblikujejo svet.

Ištar je bila boginja vseh bogov, kraljica stvarstva. Ob omembi njenega imena sta se zatresla nebo in zemlja. Bila je mojstrica zmede in združevanja nasprotij zavoljo spreminjanja človeške zavesti. Bila je popolna, boginja vseh spolnih in brezspolnih bitij; moški so smeli ubirati ženska pota, ženske pa moška. Ištar je imela veliko obrazov. Njena dejanja so bila edinstvena. Ištar – boginja, ki je odšla v podzemlje in prevarala smrt. Ištar – boginja apokalipse. Nekega dne se bo vrnila! – Lovefuckers

V nemščini s slovenskimi in angleškimi podnapisi.

Rezervacije vstopnic na rezervacije@cityofwomen.org, prodaja na prizorišču.

Koncept in igra: Anna Menzel, Ivana Sajević, Annemie Twardawa; režija in koreografija: Corinne Eckenstein; scenografija, kostumi in izdelava lutk: Birgit Kellner, Christian Schlechter (Spitzwegerich); izdelava lutk: Ivana Sajević, Annemie Twardawa; glasba: Manfred Engelmayr; oblikovanje svetlobe: Hannes Röbisch; asistentka režije: Sophie Freimüller; produkcija: Dirk Neldner, Josefine Winkler; asistent scenografije: Felix Huber; krojačica: Brigitte Moscon; pripravnik: David Gamel; koprodukcija: Lovefuckers (Nemčija), Dschungel Wien (Avstrija), tjg. theater junge generation Dresden (Nemčija); organizacija: Mesto žensk v sodelovanju s Staro mestno elektrarno; podpora: Doppelpass (Nemška zvezna fundacija za kulturo), Avstrijski kulturni forum Ljubljana; foto: Rainer Berson.

Datum

10. 12. 2022
Expired!

Čas

20:00 - 21:00

Vstopnina

10 € / 7 €

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija