DRUGAJANJE 2021: Lea Kukovičič: FORSALE Dražbena hiša uprizoritvene umetnosti

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT

Leta 2021 je svoja vrata odprla Dražbena hiša uprizoritvenih umetnosti FORSALE, prva dražbena hiša na svetu, ki prodaja gledališke predstave. FORSALE ni zgolj dražbena hiša, je tudi konceptualno umetniško delo umetnice in gledališke ustvarjalke Lee Kukovičič, ki je magistrirala iz gledališke režije na praški akademiji DAMU.

Prva predstava, prodana na dražbi, je bila Ich kann nicht anders kolektiva Beton Ltd., ki je dražbeni hiši FORSALE prinesla boljše povprečje prodaje, kot jih imata svetovno priznani dražbeni hiši Sothesby’s in Christie’s. Vsi novi kupci so tako vstopili v skupno lastništvo predstave Beton Ltd. Ich kann nicht anders. V artist talku bo Lea Kukovičič razkrila, kakšen učinek ima FORSALE na ljudi (producente, umetnike, nove lastnike, mimoidoče in na njo samo), kakšne situacije je FORSALE ustvaril in jih ustvarja, kakšen učinek ima na družbo in na kakšen način je povezan s svetom, govorila pa bo tudi o specifičnosti nagovora gledalcev in o odnosih, ki jih z gledališčem ustvarja zunaj gledaliških dvoran.

Artist talk je v slovenščini.
45 minut

Koncept in izvedba: Lea Kukovičič
Produkcija: Bunker, Ljubljana

Projekt so podprli: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana, Create to Connect -> Create to Impact, Evropska unija – program Ustvarjalna Evropa – Kultura

Foto: Nada Žgank

Datum

23. 11. 2021
Expired!

Čas

19:00

Lokacija

Amfiteater II. gimnazije
Maribor
Kategorija