Laura Kalauz, Maja Leo, Bojan Djordjev, Christopher Kriese, Lisa Schröter, Miriam Walther Kohn: SAID TO CONTAIN

Sobota, 26. avgust ob 11.00, 18.00
Nedelja, 27. avgust ob 11.00
Športno društvo Tabor

Bojan Djordjev je bil leta 2015 na festivalu Mladi levi s predstavo To ni rdeča, to je kri, predstavo partizanske, revolucionarne in komunistične poezije, letos pa prihaja z Lauro Kalauz, Majo Leo in Christopherjem Kriesejem. Umetniško ekipo tudi tokrat, kot je za Djordjeva običajno, zanima specifičen pojav, ki ga ne estetizira, ampak dekonstruira in razpira kritični misli.

Said to Contain je pogodbeni termin, ki ga uporabljajo ladjarska podjetja za zapis o vsebini kontejnerjev, saj njihove vsebine ne preverjajo, ampak verjamejo napisanemu. Umetniška ekipa poskuša predreti to opno zaupanja oziroma netransparentnost kontejnerske logistike, na kateri temelji organizacija našega sveta. Marca in aprila je ekipa s kontejnersko ladjo potovala od Hamburga do Buenos Airesa, nato pa so postavili kontejner v Zürichu ter v njem in okrog njega uprizorili predstavo, ki prihaja v Slovenijo, državo, ki ima pristanišče in je tako del globalne ladjarske logistike. Kontejner razumejo kot sidro, okoli katerega ustvarijo umetniški dogodek in tudi debato ter srečanja z različnimi lokalnimi deležniki.

Ustvarjalci: Bojan Djordjev, Laura Kalauz, Maja Leo, Christopher Kriese, Lisa Schröter, Miriam Walther Kohn
Lokalna produkcija: Bunker, Ljubljana
Lokalna producentka: Alma R. Selimović
Tehnični vodja: Andrej Petrovčič
V sodelovanju z: Nada Especial Tanz, neue Dringlichkeit (nD), TKH-Walking Theory
Koprodukcija: University of the Arts, Theater der Künste (Zurich), Magacin Cultural Centre (Belgrade), Art Space La Darsena (Buenos Aires)

Foto: Ivan Hrkaš

Predstava je v angleščini.

120 minut

Datum

26. 08. 2017
Expired!

Lokacija

ŠD Tabor
Ljubljana
Kategorija