Klovnbuf: Tolpa: Stari in drzni

Stari in drzni, zloglasna skupina upokojencev, pripravlja svoj zadnji variete in kljub temu, da so letom primerno leseni, še vedno izvajajo plesne, glasbene, komične, čarovniške, akrobatske in mistične točke, ki vznemirjajo javno moralo.
Stari in drzni ponujajo vpogled v veselja in tegobe starostnikov, ki živijo v domovih za starejše občane in v katerih še vedno kipi sla po življenju. Gledalci se v formi lutkovnega varieteja srečajo s svojo bližajočo se prihodnostjo ali z odsevom sedanjosti. Ta je predstavljena z animacijo značajsko različnih namiznih lutk, ki z nadrealističnimi, brutalnimi, iskrenimi, nekorektnimi, igrivimi in magičnimi načini uprizorijo resničnost starostnikov: strah, da je to morda njihov zadnji dan med živimi, uresničenje mladostnih sanj z omejitvami, ki jih prinaša starost, vseživljenjsko iskanje ljubezni, ki se na stara leta čudežno uresniči, ter neskončno prebolevanje zamujenih priložnosti in iskanje novih.
Stari in drzni pa so ob vsem, kar uprizarjajo, tako prisrčni in modri, da bodo gledalci svoje upokojene starše, stare starše, prastare starše, še starejše starše in same sebe ob tem ugledali v novi luči.
Pridite! Ponovitev bo zadnja!

Več informacij na: https://www.tolpa.info/
Nekaj utrinkov iz zakulisja Starih in drznih najdete TU.

Cooky, Nika Gabrovšek, Tea Kovše, Grega Močivnik, Andrej Tomše, Jurij Torkar, Hristina Vasić Tomše, Katja Vravnik in Katarina Zalar – to je skupina gledaliških ustvarjalcev, združenih v raziskovanju možnosti uporabe lutk kot enega od gradnikov gledališkega dogodka. Člani Tolpe so delovali na področju različnih uprizoritvenih praks, imajo izkušnje na področju uličnega, fizičnega in interaktivnega gledališča, sodobnega plesa, sodobnega cirkusa in lutkovne animacije. Transdisciplinarno žanrsko prepletanje jih vodi v ustvarjanje enkratnih lutkovno-gledaliških dogodkov, namenjenih predvsem odraslim.

Avtorstvo, razvoj likov in besedila: Tolpa
Koncept in dramaturgija: Tea Kovše, Hristina Vasić Tomše in Katarina Zalar
Režija: Hristina Vasić Tomše
Scenografija, kostumi in likovna podoba lutk: Katarina Zalar
Mentorstvo lutkovne animacija: Tea Kovše
Gib: Katja Vravnik
Izvedba: Cooky, Nika Gabrovšek, Tea Kovše, Jurij Torkar, Andrej Tomše in Grega Močivnik
Izdelava rekvizitov: Tomaž Furlan, Majda Krivograd in Katarina Zalar
Lutkovna tehnologija: Jure Arnold in Tea Kovše

Trajanje: 1 ura

Predstava poteka v sklopu 15. mednarodnega festivala sodobne klovande in novega cirkusa Klovnbuf.
Več o festivalu na: https://sl.klovnbuf.si/

Datum

15. 06. 2022
Expired!

Čas

20:00

Vstopnina

10€ / 7€

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija