KLEPET NA KLOPCI

Lani smo na festivalu začeli urejati Nevenkin gaj, prostor na Taboru, ki je posvečen ustanoviteljici Bunkerja Nevenki Koprivšek in je urejen v njenem duhu – odprto, pretočno, za vse in v nenehnem povezovanju v skrbi. Skupaj z družino, prijatelji in sodelavci smo Bunker, ŠD Tabor, iPop, KUD Obrat in prostoRož zasnovali prostor in ga uredili (s pomočjo VOKA Snaga in Mestne občine Ljubljana).

Gaj je umeščen tik ob Športnem društvu Tabor; ob igrišču, ki vrvi od dogajanja, ponuja mirnejši prostor ter ob pretočni in prehodni coni ponuja prostor za postanek in predah. Teren smo razgibali in ga s travnatimi valovi delno umaknili pogledu, klopci sta iz opek, ki odmevajo slog bližnje Stare elektrarne, zasaditev pa je mešanica Nevenki ljubih rastlin, hortenzij z vrta njenih staršev in zasaditve, ki plemeniti prostor za vse uporabnike – tudi za živali.

Nevenkin gaj ni zaključen prostor, je živa instalacija, za katero ves čas skrbimo, jo obnavljamo – poleti ga zalivamo, jeseni sadimo čebulice in čistimo, spomladi pa mu pomagamo, da se vrne v polno obratovanje …

Vabljeni, da v festivalskem vrvežu za trenutek postojimo in posedimo v Nevenkinem gaju ter skupaj spijemo limonado, potem pa se odpravimo naprej v mladolevovski program.

Foto: Tamara Bračič Vidmar
S podporo: Evropska unija – program Ustvarjalna Evropa: Kultura, ACT – Art, Climate, Transition

Datum

21. 08. 2022
Expired!

Čas

18:30

Vstopnina

Vstop prost
Kategorija