Kako skrbimo za drevesa v mestih?

Okrogla miza >>> na spletu!

Objavljamo dostop do posnetka spletnega dogodka.

Za prebivalce v mestih sta urejanje zelenih površin in ravnanje z mestnim drevjem zelo pomembna. Zagotavljata jim kakovost bivanja in zdravje, ki ju ne more nadomestiti nobena grajena prvina v mestu. Pravno organizacijski okvir za celovito upravljanje mestnega drevja, to je drevja, ki v uličnem, parkovnem in vrtnem okolju naselij ustvarja kakovost bivanja, je trenutno šibek. Potrebe po celovitem in strokovnem delu z mestnim drevjem pa s časom samo naraščajo, podnebne spremembe in javno zdravstveni problemi zahtevajo, da se v mestih sadi več mestih dreves in da je ravnanje z obstoječim drevjem še bolj strokovno in odgovorno. Strokovna javnost že dalj časa na odločevalce naslavlja zahteve v tem smislu, vendar doslej brez uspeha. Velikokrat na probleme opozarjajo tudi prebivalci in nevladne organizacije s pomočjo medijev in različnih pobud.

Namen dogodka je povečati zavedanje o koristi mestnih dreves za naše zdravje in okolje ter za blažitev podnebnih sprememb, tako med širšo javnostjo, kot med odločevalci, izpostaviti pomen strokovnega ravnanja z drevesi ter skupaj oblikovati nadaljnje korake za izboljšanje pogojev za načrtovanje in upravljanje mestnega drevja.

Če imate tudi vi pozitivno zgodbo o drevesu iz vašega okolja, na katerega ste navezani, ste lepo vabljeni, da jo lahko delite z nami na tej povezavi -> >Zgodbe o drevesu
Zgodbe in največ dve fotografiji lahko pošljete tudi na nina.plevnik@ipop.si. Zapisi bodo ostali anonimni, prav tako kot tisti, oddani preko spletnega obrazca. Naj drevesa predstavijo svojo zgodbo sama!

Zgodbe dreves bodo predstavljene na dogodku.

Na dogodek ste vabljeni vsi, ki ste zaradi problematike ravnanja z drevesi v mestih zaskrbljeni in želite prispevati k spremembam.

Prijava je obvezna na tej povezavi -> PRIJAVA

Vabilo s celotnim programom in seznamom govorcev najdete na tej povezavi -> VABILO

Hosted by Zagovorniki okolja

Datum

02. 11. 2020
Expired!

Čas

17:00

Vstopnina

Preko ZOOM-a