Ivo Dimchev: P PROJECT

Torek, 25. avgust, ob 21.30
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Ivo Dimchev je koreograf in performer iz Bolgarije. Že ko je prvič gostoval na Mladih levih, smo ga napovedali kot gesamtkunstlerja, saj je tudi skladatelj, igralec, plesalec, koreograf, fotograf, videast … Odkar je leta 2006 prvič gostoval na Mladih levih, z antološko predstavo Lili Handel, je mednarodna zvezda.

P project je interaktivna predstava, ki po Dimchevih besedah temelji na besedah, ki se začnejo s P: pianino, plen, pička, poezija, Poppers … Dodajamo še ključno besedno zvezo na P: plačana participacija publike. Kljub temu da občinstvo izvaja del predstave, pa v njej ne umanjka Dimchevega genija. Ne bomo prikrajšani za Iva na odru, v tej predstavi je še posebej izrazita njegova duhovitost in lucidnost. Da bi rekli, da predstava preizprašuje meje občinstva, bi bilo premalo, saj Dimchev nima želje smešiti ljudi, jih potiskati v nelagodje ali pa raziskovati, do kod so pripravljeni iti. Relacije, ki jih vzpostavi, so veliko bolj čiste, zaznamujeta jih svobodna volja in plačano delo – redka situacija, morda je v svoji čisti obliki na voljo samo še v gledališču?
Pa pride performer. Pa pleše, poje, plačuje … Pa pravi publiki: pa poskusite!

Konceptualna zasnova, glasba: Ivo Dimchev
Nastopajo: Ivo Dimchev in občinstvo
Razvoj programske opreme: Matteo Sisti Sette
Koprodukcija: Impulstanz Vienna, Kaaitheater, Trouble festival/Les Halles, Hebbel theater/Berlin, Volksroom, Humarts Foundation, Frascati/Amsterdam
S podporo: Flemish Community in Belgium

Foto: Paul McGee

60 minut

Predstava je v angleščini.

Datum

25. 08. 2015
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija