HEROJ 3.0 – VEČ KOT BESEDE

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU Z NOVIMI POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV SO ZA OBISK GLEDALIŠČA V VELJAVI POGOJI PCT

Vemo, da sta samo bela, heteroseksualna, cisspolna, srednjerazredna, družinska moška. Eden je poročen, drugi ima nepremičnino. Publika je absolutno prepričana, da sta najboljša prijatelja tudi v zasebnem življenju in ne samo na odru. Ampak Vito in Uroš ne roštiljata skupaj, z družinami ne hodijo skupaj na morje, ne delita si jadrnice, ne dobivata se na basketu, poslušata različno glasbo. Dobro, enkrat letno formalen piknik ali družinsko kosilo. In to je to. Pa vendar med njima visi nekaj, česar si ne upata priznati. Vsaj ne na glas. Zato sta se odločila, da je konec diktata besede. To je nekaj, na kar ne moreta več pristati. Besede so postale nepotrebne in vsiljive. In samo na odru in pred pričami si upata zarezati v tkivo neizrekljivega. Z izgovorom, da oder vse prenese, da je vse lažno in nič resnično. Vprašanje pa je, koliko tega lahko publika prenese, ne da bi za vedno izgubila fantazme o idealnem partnerstvu. Če bi namreč gledalci vedeli, kako rada se imata Vito in Uroš, ne bi nikoli več z istimi očmi gledali nobene druge predstave.
Uroš Kaurin in Vito Weis sta med glavnimi predstavniki mlade generacije avtorjev na gledališkem področju. Igralca, gibalca, performerja, avtorja sta vsestranska, večkrat nagrajena odrska umetnika, ki sta sodelovala že v glavnih institucionalnih in neinstitucionalnih hišah, zavodih in projektih. S svojimi (kot avtorja ali izvajalca) predstavami sta obredla Slovenijo in svet. Oba sta prejemnika Borštnikove nagrade za mladega igralca. Za predstavo Heroj 2.0 – Predstava vseh predstav sta prejela Borštnikovo nagrado za igro (2018) in nagrado kritikov na festivalu Thealter v Szegedu (2019).

Avtorja in izvajalca: Uroš Kaurin in Vito Weis
Dramaturgija: Katarina Stegnar
Video: Boris Bezić
Glasba: Lea Čehovin in Ilj Pušnik
Vizualna podoba: Toni Soprano Meneglejte
Oblikovalec luči in tehnik: Gašper Bohinec
Fotograf: Saša Huzjak
Produkcija: Moment Maribor
Koprodukcija: II. gimnazija Maribor, Bunker, Desirée Central Station
S podporo Ministrstva za kulturo Republike Slovenije in Mestne občine Maribor.

Vstopnice lahko KUPITE PREKO SPLETA! – Za ogled predstave velja pogoj PCT. Hvala za razumevanje.
Vstopnice na www.olaii.com in vseh prodajnih mestih Trafika 3DVA ter OMV.

Datum

01. 06. 2021
Expired!

Čas

19:00 - 20:30

Spletni nakup kart

SPLETNA PRODAJA

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija