hello!earth: RE-STREET Ljubljana

23.–31. avgust
četrt Tabor

Danski kolektiv hello!earth zanimajo teme vsakdana, transformacija nevidnega v polje zaznavanja oziroma osvetlitev spregledanih stvari – ko uzremo stvari, ki se jim po njihovi intervenciji čudimo, čeprav smo jih spregledali že tisočkrat. Radi govorijo z ljudmi, ki jih srečajo v trgovinah, knjigah ali pa na ulicah. In prav ulice Tabora bodo prizorišče njihovega projekta Re-street.

Člani kolektiva hello!earth bodo na Taboru presenetili vse tiste, ki Tabor prečkajo vsak dan, in tiste, ki ga bodo obiskali prvič. Intervencije bodo povabilo k novemu doživetju Tabora in spodbuda za dojemanje različnih čustvenih ravni in socialnega tkiva mesta. Izpisale bodo nov mentalni zemljevid dela mesta – Tabora. hello!earth bo intervencije zasnoval v sodelovanju z lokalno skupnostjo, z raziskovanjem lokalnih izzivov, potreb in sanj. Skrivnostni smo zato, ker ne želimo pokvariti užitka ob novem odkritju. Še namig: ko hodite, se kdaj ozrite tudi navzgor.

Zemljevid

Projektna zasnova, koncept: hello!earth
Umetnika: Jacob Langaa-Sennek, René Arnold
Pridruženi umetniki: Ana Paula Albe, Ariana Jordao, Ainhoa Vidal, Vera Maeder
Lokalna producentka: Alma R. Selimović
Originalna verzija projekta je nastala leta 2013 med umetniško rezidenco kolektiva hello!earth Re-everything v sklopu Transforminega laboratorija za sodobne umetnosti v portugalskem Torres Vedrasu.
Creative Commons Priznanje avtorstva – Nekomercialno deljenje pod enakimi pogoji 4.0. Mednarodna javna licenca

Foto: Nada Žgank & hello!earth

Datum

23. 08. 2014
Expired!

Lokacija

Četrt Tabor
Kategorija