Goli oder: Umetnost slovesa: slovesna umetnost

Od česa se poslavljamo, ko zapuščamo zgodbo, idejo, človeka, sebe… In… zakaj? Sara se v svoji prvi improvizirani solo predstavi poslovi od soigralcev in se sooči s praznino, ki jo le-ti pustijo za sabo. Kako jo ta praznina obogati, kaj ji da, kaj ji vzame, koga in kaj sreča, ko ostane sama? S podporo glasbenika se spusti v neznano, in postavlja več vprašanj kot odgovorov.

Predstava je delo v nastajanju ter dolgoletna želja in vznemirljiv izziv, s katerim se želi ustvarjalka spopasti, ga objeti in se od njega posloviti. Vsak konec je namreč nov začetek, tako pravijo. In to delo v nastajanju je oboje hkrati.

Sara Šoukal je prekaljena gledališka ustvarjalka, kot igralka in kot pedagoginja je najbolj aktivna na področju gledališke improvizacije. Zadnje čase pa z veseljem in zanimanjem kuka na druga performativna področja. Je aktivna tako doma, v mnogih impro kolektivih in društvih, kot tudi v tujini.

Justin Durel ustvarja in poučuje gledališče. Na Univerzi DePaul v Chicagu je diplomiral iz dramskega pisanja, na Mednarodni šoli za gledališko ustvarjanje Helikos pa na programu igralec-ustvarjalec. Je večkrat nagrajeni performer, dramaturg, režiser, pedagog, izdelovalec mask in glasbenik, ki že več kot 25 let dela in gostuje v ZDA, Kanadi, na Hrvaškem, Irskem in v Sloveniji. Justin je enkrat že bil na Antarktiki. Še nikoli pa ni nastopal v impro predstavi.

CENA: 6€ / 4€ (dijaki študenti, upokojenci)

ZA OBE PREDSTAVI VEČERA: 10€ / 6€ (dijaki, študenti, upokojenci) – obvezne rezervacije na info@bunker.si

Predstava poteka v slovenskem jeziku.

Zamisel in igra: Sara Šoukal
Glasba: Justin Durel
Luč: Borut Cajnko

Datum

26. 10. 2022
Expired!

Čas

19:00 - 20:15

Vstopnina

6€ / 4€

Spletni nakup kart

NAKUP VSTOPNIC

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija