Gob Squad: SUPER NIGHT SHOT

PET MINUT SLAVE
Gob Squad se premikajo po polju med dokumentarnim, MTV-jevskim in gledališkim. V teh presekih iščejo prostore za družbeno kritiko, refleksijo in tudi zabavo. Zasnova za Super night shot je nastala na nottinghamskih ulicah v dveh najbolj vročih britanskih tednih, kjer so vročino pomešali z vodko in po nočnih ulicah snemali improvizirane filme z mimoidočimi. Od nottinghamskih noči je predstava sedaj postala strukturirana celota, ki je tako natančna, da ustvarjalci, preden se napotijo na svoj enourni snemalni pohod po mestu, celo uskladijo svoje ure. Po mestu z mimoidočimi posnamejo eno uro video materiala, zadnji kadri so njihov prihod na prizorišče. Rezultat so štirje vzporedni filmi, v katerih gledalci spremljajo Gob Squadovce in njihove peripetije z mestom in meščani. Vsakemu mimoidočemu omogočijo njegovih pet minut, no, v maniri današnje ekonomije časa: mogoče samo dvajset sekund. Morda srečajo tudi vas.
Super night shot je funkcija kamer, ki omogoča snemanje v temi z infrardečimi žarki. Posnetki dajejo vtis dramatičnega in duhovom podobnega videza.

Koncept: Gob Squad (za predstavo Super Night Shot so se jim pridružili še: Elyce Semenec, Laura Tonke, Ilia Papatheodorou, Erik Pold)
Razvoj ideje: Johanna Freiburg, Sean Patten, Elyce Semenec, Berit Stumpf, Sarah Thom, Bastian Trost, Simon Will
Danes na ulicah Ljubljane: Johanna Freiburg, Mat Hand, Sarah Thom, Bastian Trost
Nocojšnji miks v živo: Sebastian Bark
Oblikovanje zvoka: Sebastian Bark, Jeff McGrory
Zvočni zapis: Sebastian Bark, Jeff McGrory v sodelovanju s skupino
Administracija in produkcija: Eva Hartmann
Asistent produkcije: Nina Tecklenburg
Izvirno izvedbo naročili: Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz Berlin
S pomočjo: Arts Council of England East Midlands

60 minut

Datum

23. 08. 2008
Expired!

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija